10 неща, които жените умеят по - добре от мъжете

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

altСблъскаме се с  куп любопитни изследвания, които доказват невероятните  умения на жените, които при мъжете... ами, просто липсват.  Хайде малко да се погрижим за егото на жените.

1. Ставаме все по-красиви. 
Оказва се, че в процеса на еволюция, жените ставаме все по-красиви. Междувременно мъжете си остават същите. След като проследявали 2 000 души в продължение на 4 десетилетия учените установили, че привлекателните мацки имат 16 пъти повече деца от жените средна хубост, както и че за красивите хора е 36% по-вероятно да имат дъщеря като първородно бебе. Всички тези прекрасни дъщерички означават много повече хубавици, отколкото в миналите поколения. 

2. По-често оцеляваме в автомобилни катастрофи. 
Тъжно, но факт: има 77% по-голяма вероятност мъжете да загинат в автомобилна катастрофа от нас. Момчета, май трябва да ни слушате, когато ви повтаряме да си слагате предпазните колани!

3. Повече ни бива да се справяме с трудностите. 
Анкета, проведена сред 2000 души, сочи, че ние сме далеч по-склонни да говорим за проблемите си от противоположния пол. 53% от мацките си говорим с приятелки, когато сме под стрес, докато процентът при мъжете е едва 29. 

4. Задържаме се повече на работа. 
Опа-а-а, оказва се, че 80% от тези, изгубили работата си от декември 2007-ма са... мъже. Вероятната причина е, че кризата удари най-силно типично мъжките сфери като строителство и финанси. Това наистина е гадно, но може би дойде моментът повече момчета да станат медицински сестри и учители. 

 
5. По-често завършваме висше образование. 
Всички знаем, че приемът на жени във висшите учебни заведения е по-висок от мъжкия. Оказа се обаче, че освен това те по-рядко се дипломират и завършват. При момчетата дори е по-често срещано явление да учат по-дълго от 5 години... 

6. Храним се по-здравословно.
Според анкета, проведена сред 14 000 души, ние момичета консумираме далеч по-здравословна храна. Докато представителите на противоположния пол обичат да хапват предимно полуфабрикати и червено месо, ние пълним чиниите си с повече плодове и зеленчуци. Наистина звучи очевидно, но заради честите ядове с шоколадовите ни пристрастявания, просто трябваше да ти посочим това предимство.

7. Имаме по-силна имунна система. 
Не е чудно защо се държат като бебета, когато имат една нищо и никаква хрема – жените просто наистина имат по-силна имунна система. Ако в тялото ни се случват разни малки вътрешни борби, ние имаме своето скрито оръжие: естрогенът. Той ни помага в борбата с инфекциите. Причината е, че естрогенът си въздейства с ензима, който често е на първите редици в борбата с вирусите и бактериите.

8. Живеем по-дълго. 
85 процента от хората, достигнали над 100-годишна възраст в света, са жени. Мацки, на всичкото отгоре ние по принцип живеем от пет до 10 години по-дълго.

9. По-добри мениджъри сме, особено при тези икономически условия. 
Това е малко противоречиво, но доста експерти са уверени, че жените са по-добри началници, защото повече ни бива като слушатели, ментори, справяме се с повече задачи наведнъж и по-лесно намираме решения на проблемите от момчетата. В момента икономиката е подчинена на услугите, така че служителите се налага да бъдат доста по-мотивирани. Жените комуникираме по-добре и проявяваме повече проницателност, когато се налага да задействаме страстта на служителите си.

10. Общуваме по-лесно. 
Вече е научно доказано, че жените могат да „обработят“ повече думи от мъжкия пол. Момчетата могат да се справят с приблизително 7 000 думи дневно в сравнение с женските 20 000. Учените открили, че тази характеристика би могла да започне още в ембрионален стадий и е по-скоро биологическа, отколкото социална

космополитан.бгПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

10 неща, които жените умеят по - добре от мъжете - 4.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: