Езикът подсказва болестите на човека - разпознайте своя език по снимките!

( Votes )
Оценка на читателите: / 51
Слаба статияОтлична статия 
Езикът е важен орган! Изграден е от различни групи мускули и чрез него се храним, преглъщаме, говорим. Според лекарите неговото състояние може да покаже какво е здравословното състояние на човек. Съвременната медицина не обръща много внимание на състоянието на езика, но източната такава смята, че той е картата, по която започва изследването на човешкото тяло. 

Езикът показва болестите
1 – Здрав език
Цвета на здравия език е равномерно розов, а самият той е влажен без налепи, петна, бразди и язви. Това показва, че стомаха и храносмилателната система са добре и функционират правилно.

Всички изредени по-долу признаци не са достатъчни за поставяне на диагноза, но трябва да им се обърне внимание и да се направи консултация с лекар.

Според налепите:

2 – Лек, бяло-жълтеникъв налеп
Такъв език свидетелства за някой от следните проблеми: недобро функциониране на черния дроб или на стомашно-чревния тракт, понижена киселинност, язва на стомаха.

3 – Дебел слой бял налеп
Това не е добър признак и означава, че някои системи в организма не изпълняват пълноценно своите функции. Възможно е да означава и вирусна инфекция.

4 – Жълт
Този вид налеп свидетелства за болест на черния дроб или на жлъчката. Също така може да е признак за задържане на храна в организма или лоша преработка на храната.

5 – Неравномерно оцветяване, покрит с канали език
„Географически“ език – ясен признак за заболяване в стомашно чревния тракт. Ако каналите са много дълбоки, това означава повишено съдържание на сяра в кръвта. 

Според цвета:

6 – Бял или леко побелял
Свидетелство за проблем свързан с храносмилателната система. Такъв цвят на езика често е съпроводен със студени ръце или крака, умора, подуване на корема, редки изпражнения. Ако цвета е изключително бял и езика е сух, може да означава недостиг на кръв, което обикновено е съпроводено от чувство за тревожност, замаяност, лоша памет, безсъние, напукани устни, анемия.

7 – Червен език
Ярко червеният език почти винаги означава наличие на инфекция в организма. Червените точки по езика могат да означават висока температура или възпаление на кръвта. При децата имунната им система може така да реагира в отговор на инфекция. Тъмно червен език означава проблем с бъбреците или интоксикация на организма

8 – Език с червен връх
Върха на езика е известен като област на сърцето. Ако няма други признаци за проблем със сърцето, то червеният връх може да е в резултат на емоционално сътресение.

diagnostika po ezika
9 – Език с червени краища
Такъв цвят означава прекомерна употреба на пикантни или мазни храни, както и алкохол. Според източната медицина, такова оцветяване може да е в следствие на гняв.

Виолетов цвят – без снимка
Най-често този цвят означава дефицит на витамин В12. Същото оцветяване може да се появи и при жени с тежка менструация или при хора, които изпитват силни хронични болки.

10 – Син, синеещ език
При такъв цвят на езика трябва веднага да се направи консултация с лекар. Той е признак за това, че в тъканите има сериозен недостатък на кислород. Също така може да означава развитие на сърдечно съдово заболяване, поражение на кръвоносните съдове, нарушена работа на сърцето или на дихателните пътища.

11 – Жълт език
Ако такова оцветяване се задържи дълго време, това е признак за проблем с черния дроб или жлъчката. Ако само предната част на езика е жълта, това е ясен признак за хепатит.

12 – Зеленикав език
Този цвят може да се появи при силно отравяне на организма.

(източник takprosto.cc)
www.barokamera.bg
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Езикът подсказва болестите на човека - разпознайте своя език по снимките! - 4.7 out of 5 based on 51 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: