10 мощни съвета за по-добро организиране на живота ви

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

 Как да бъдем по-организирани?

Организирането на живота ви е свързано с отказване от някои навици и усвояване на други. Това е процес, който може да отнеме време, но си заслужава.
Да бъдете организирани и да виждате всичко около вас организирано може да Ви помогне да бъдете по-продуктивни, докато се чувствате удобно в стаята си или дори на работното си място, например.
Да бъдете организирани означава също да знаете какво да правите и какво да не правите всеки нов ден, да знаете целите си и какво трябва да направите, за да ги постигнете. Накратко, да сте организирани означава да имате добре планиран живот за всички ваши бъдещи постижения.
Сега можете да видите колко важно е това. Но как и какво да направим, за да бъдем по-организирани?
 
Подготвили сме Ви съвети, които трябва да следвате внимателно и да разглеждате като ежедневни упражнения, за да организирате по-добре живота си.
 

1. Решете какво трябва (или не трябва) да правите в ежедневието си

 
Просто е. Знаете точно какво сте правили през целия ден и знаете точно какво не трябва да правите.
Някои дейности 
 
alt
 може да се смятат за много важни и никога не трябва да се изоставят. Тези дейности със сигурност знаете какви са..., но други, просто служат за отнемане на времето ви и трябва да се отървете от тях.
Мислете за деня си като за 24 часа, които минават и не могат да се върнат, което означава, че ако не се възползвате от днешните 24 часа, никога няма да разчитате на този ден да постигнете нещо, защото времето не се връща.
Ако използвате по-добре 24-те часа на ден, със сигурност ще произвеждате повече и ще имате време да организирате живота си във всяко едно отношение.
Това обаче не означава, че не трябва да мислите да излизате за малко, за да се отпуснете и да се забавлявате, но може би няколкото допълнителни часа, прекарани в тези желания, могат да ви попречат да се организирате по-добре.
 

2. Записвайте решенията си

Разбрали ли сте какво трябва и какво не трябва да правите в ежедневието си? Ако е така, тогава е време да запишете всичко това. Можете да направите това, като използвате лист хартия, като не забравяте винаги да записвате това, което искате да правите през деня.
Това ще ви помогне да не забравяте нищо, а ако все пак го направите, ще имате списък, който да погледнете и да си спомните. Един от съветите е да правите записките си в приложения, които казват на потребителите кога да изпълнят определена от тях задача.
С всички бележки вече можете да преминете към съвет 3.
 

3. Започнете с най-важното

След като сте записали всичко, което ще правите през деня, отделете най-важните задачи от по-малко важните и започнете деня си с тях. Може да ви се струва, че е най-добре да започнете с най-малко важните, защото може да свършите всички за кратко време, но ако имате ден, в който трябва да изперете дрехите си и да извършите някаква физическа дейност, може би е по-добре да изперете дрехите си първо.
 

4. Научете се да управлявате времето си

Управлението на времето е повече от важно за организирането на живота на всеки човек. В края на краищата всичко се случва с течение на времето. Затова трябва да бъдем много внимателни за него.
Един от съветите, за да знаете как по-добре да контролирате времето си, е да знаете всичко, което ще правите всеки час от деня.
 
Точно така. Съставете списък на ежедневните си задачи и определете времето, в което те ще бъдат изпълнени. Това наистина ще ви помогне да разберете кога трябва да работите или да почивате, например.
 

5. Поставяне на цели

Ако смятате, че е безсмислено да си поставяте цели, се обричате на дезорганизация. Поставянето на цели е начин да се научите да се отказвате от определени навици и да възприемате други, за да стигнете до това, което ще е полезно за вас.
Например поставянето на цел да изпълнявате всички свои ежедневни дейности ще означава въздържане от определени разсейващи фактори и ще изисква повече усилия и отдаденост, но ще ви направи по-организирани и продуктивни.
 

6. Организирайте всичко в дома си

Ако се опитвате да организирате живота си, но отказвате да организирате нещата в собствения си дом, съжалявам, че Ви съобщавам, но губите времето си в опит. Организираният човек не е този, който просто има добре подредени планове, а този, който организира всичко около себе си още преди да организира целите си.
 

7. Отървете се от всичко, което не ви е необходимо

altЗащо да трупате ненужни вещи?
Това не се отнася само до ненужните вещи в дома ви, но и до мисли, които изобщо не ви помагат. Отърваването от тях обаче може да ви помогне да си проправите път към по-голяма организираност.
 

8. Винаги (и само) харчете за това, което ви е необходимо

Когато става въпрос за "да бъдете организирани", финансите никога не трябва да бъдат изпускани. Да имате организиран живот означава да държите финансите си под контрол и да ги имате подредени. За да направите това, трябва да знаете как да използвате парите си, т.е. да ги харчите за това, което наистина трябва да си купите.
 

9. Използвайте технологиите в своя полза

За да организирате живота си, трябва да развиете различни навици. Това можете да направите сами. Но използването на технологиите може да допринесе много за организиранетo на живота ви.
Днес можете да имате ежедневния си списък със задачи на мобилния си телефон или дневния ред на компютъра си.
Така е по-лесно винаги да сте наясно какво искате да свършите днес или на следващия ден, тъй като вземате мобилния си телефон със себе си, където и да сте, и така в крайна сметка вземате със себе си списъка със задачи.
Някои приложения могат да ви помогнат да организирате ефективно живота си. По-долу обаче ще видите изброени някои от тях.
 
Приложения, които ви помагат да организирате живота си
Вярно е, че някои приложения са създадени, за да помогнат на хората да бъдат по-организирани и продуктивни в работата. Дали обаче те работят? Разбира се, че работят. Различните приложения могат да ви помогнат да организирате живота си по-добре по много начини.
 
В някои от тях можете например да съставяте списъци с ежедневните си задачи и приоритети и да получавате известия, за да не забравите да свършите някоя от тях. Други ви позволяват дори да организирате задачите си на работното място и да ги споделяте с колегите си, ако почувствате необходимост.
 
Запознайте се с някои от тях? Вижте списъка по-долу:
 
1. Google Keep - Това приложение е разработено за записване на идеи, дейности и прозрения, но това не е единственото предложение на Google Keep, тъй като то предлага и страхотни функции като гласова транскрипция и възможност за създаване на напомняния и свързването им с местоположения. Google Keep има прост интерфейс и е разделен на 4 части: снимки, записи, списъци и бележки, като можете да организирате идеите си по свой начин и без затруднения.
 
2. Ясен фокус - Това приложение работи като таймер, като позволява на потребителя да редува работа и почивка. То се основава на техниката Помодоро, при която работата се разделя на 25 минути и 5-минутни интервали.
 
3. Todoist - Todoist работи като календар. Можете обаче да поставите приоритет, дата, ден, час и задълженията си, които той ще се погрижи да запомни и да ви предупреди. Приложението е достъпно в iTunes и Google Play. Другите предимства на това приложение включват възможността за създаване на акаунт и разрешаване на партньора ви да има достъп до задачите, които сте отложили. Освен това получавате точки, ако изпълните всички задачи за деня.
alt
4. Remember Millk - Това приложение е подобно на предишното, тъй като също ви позволява да организирате задачите си в списък. Голямата разлика е, че това приложение изпраща напомняния чрез имейл и SMS и можете да споделяте задачите си и да синхронизирате документите си.
Хубавото на всички тези приложения е, че те са създадени, за да направят потребителите си по-организирани и продуктивни.
 

10. Започнете да организирате живота си сега

Ако знаете защо е важно да организирате живота си, със сигурност няма причина да го отлагате за по-късно. Вие сте тук, за да се научите как да бъдете по-организирани, обаче най-ефективният начин да се научите е да практикувате.
Затова ви каня да приложите на практика тези съвети, които ви дадох, и да започнете да преживявате по-организиран и продуктивен живот.


 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

10 мощни съвета за по-добро организиране на живота ви - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: