Анета Стоянова - талантливата пловдивска художничка

( Votes )
Оценка на читателите: / 21
Слаба статияОтлична статия 
Анета Стоянова е пловдивска художничка, която определя творческия си път с думите: „Обичам да рисувам всичко българско и родно“. Като самата художничка определя за любима тематика в творбите си засягането на фолклорната тематика под формата на пейзажи и автентични портрети от различни фолклорни области на страната. И това го прави още от малка, в различни стилове – от акрилната техника, комбинации до маслените бои.  Работите и са с богата тематика, която обхваща почти всички идейни и технически стилове на живописта, започвайки от красиви класически пейзажи, предизвикателството на портретната живопис и навлиза в уникалността на абстрактните изображения.

Животът на Анета Стоянова е динамичен и интересен. Ученичка е на известния пловдивски художник Иван Поповски. Известен период живее в Англия и дори далеко от родината не спира да твори. В творчески план има редица изяви, както и общи участия в пленери, изложби и творчески инициативи. Името и е познато и отвъд границите на България. А наскоро стана любим автор в разработването на диамантени гоблени и картини по номера по нейни творби.

Даровитата пловдивска художничка майсторски пресъздава великолепието и излъчването на женското тяло. Посвещава се на нелеката задача с творчеството си да напомни и запечата завинаги традициите и връщането към ценностите на българската душевност. Картините и са богати на цветове, детайлни и слънчеви, изпълнени с усещането за узряла есен и топло лято. За нея момента на запечатване на една картина е най-сладък и всеки изживян такъв е уникален.

Посланието и към нейните почитатели е, че всеки отнася не само цветен къс за своя дом, а наслада за очите, което храни душата. „Изкуството – казва авторката – Остава завинаги“
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Анета Стоянова - талантливата пловдивска художничка - 2.1 out of 5 based on 21 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: