Как планирате партито на детето си според възрастта?

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
 altЕдин от факторите, които всеки родител, планиращ парти за рожден ден, трябва да вземе предвид, е възрастта на рожденика.
Темата, дейностите и декорът на събитието винаги се избират в зависимост от възрастта на рожденика и неговите гости.
"Възрастта на рожденика или дори на присъстващите променя вида на партито, което можете да организирате. Например, ако рожденикът навършва 3 или 4 години, тогава може да е добра идея да наемете басейн с топки. Но ако останалите гости са над 6 години, тогава те няма да се забавляват толкова много. В идеалния случай искате да намерите игри, които да се харесат на всички деца, така че на партито да има достатъчно занимания, които да поддържат активността на децата!''
 
Вижте по-долу стъпките за успешно детско парти, планирано според възрастта!
 
1. Помислете за желанията на рожденика
 
За да сте сигурни, че малчуганът ще се наслади на партито си, винаги трябва да го питате за мнението му относно анимационните герои, които иска да покани, дейностите или списъка с гости. В зависимост от възрастта на детето си можете да го включите повече или по-малко в процеса на планиране, но е важно да вземете предвид неговите предпочитания.
 
Ако то иска да покани Спайдърмен или Елза на партито си, тогава изборът на друг герой не е най-доброто решение, което трябва да вземете. Също така е добра идея да уведомите малкото си дете, че ще се свържете с героите от "Приказен свят" и ще ги поканите на неговия рожден ден. Не казвайте на детето си, че на партито ще дойде костюмиран аниматор, защото може да пропилеете част от приказната магия.
Не мислете за това как бихте искали да изглежда партито, а по-скоро за това какъв рожден ден би се харесал на вашето дете. Организирането на парти, което не отговаря на интересите на вашите малчугани, може бързо да превърне успеха в провал.

2. Изберете подходящи за възрастта аксесоари за партито
 
В зависимост от темата, мястото на партито и наличния бюджет можете да изберете най-подходящите парти аксесоари за деца. Тези аксесоари са важни, ако искате да създадете определена атмосфера и да зарадвате участниците.
Независимо дали ще изберете батут, оръдие за конфети или ще организирате игра с пинята, тези аксесоари могат да превърнат всяко детско парти в забавно и весело.
 
alt3. Поканете правилния брой деца
 
Броят на гостите трябва да е съобразен както с възрастта, която детето ви навършва, така и с броя на приятелите, които има. Съставянето на списък на участниците понякога може да бъде досаден процес, особено ако рожденикът или рожденичката иска да покани всичките си приятели от детската градина или училището.
 
Един от начините да определите броя на гостите е да приравните възрастта на детето към броя на участниците. Например, ако детето ви е на 5 години, можете да поканите 5 съученици на партито за рождения ден, а ако детето ви е на 10 години, можете да поканите 10 съученици на партито.
Друг аспект, който може да искате да обмислите, е дейността, която малчуганите ще извършват на партито. За творческа работилница ви трябват достатъчно деца, за да запълнят поне 5 места на масата. Ако планирате парти вкъщи, тогава е подходящо да се съберат максимум 7-9 деца.
 
За деца, които вече ходят на училище, подходящият брой гости е 10-12. Те вероятно ще поканят голяма част от съучениците си.
 
4. Изберете подходящ времеви интервал
 
Без значение колко добре сте планирали партито, ако изберете неподходящ времеви интервал, тогава гостите ви може да не са в най-добрата форма за забавление. Преди да планирате партито, разберете възрастта на гостите си и изберете време, което е подходящо за техния график.
 
Ако организирате партито през уикенда, можете да изберете да започне след обяд, особено ако гостите ви са под 7 години и трябва да си починат преди това. Ако партито за рожден ден е през седмицата, тогава изберете време, когато децата могат да пристигнат, но не ги канете след 20:00 ч., тъй като може да са уморени от училище или детска градина. Можете да насрочите партито да започне в 17:00 ч., за да имат гостите време да пристигнат. Консултирайте се с родителите на участниците и заедно определете подходящ час.
 
Трябва да помислите и за продължителността на партито. Идеалната продължителност на детско парти е 3 часа. Това ще даде на малчуганите време да се забавляват, да хапнат и да прекарат качествено време заедно. Парти за рожден ден, което надхвърля 3 часа и половина, може да стане уморително както за децата, така и за родителите.
 
5. Вземете решение за мястото предварително
 
Без значение какви идеи и дейности имате за партито, трябва да помислите за мястото на рождения ден. Няма да можете да разработите подробностите на събитието, без първо да решите къде ще се проведе то. Партито у дома е много различно от партито, което се провежда на специално място или на детска площадка.
 
Партито вкъщи често налага определени ограничения поради ограниченото пространство и аксесоарите, с които вече разполагате. Ако живеете в жилищен блок, ще трябва да съкратите списъка на гостите до максимум 6-8 души, но ако разполагате с открито пространство, например вътрешен двор или тераса, можете да поканите повече деца.
 
Това ограничение на пространството се отнася и за планираните дейности, както и за аксесоарите, които можете да имате. В апартамент в блок ще е почти невъзможно да инсталирате батут например. Едно от предимствата на ограниченото пространство е възможността за декориране с малко средства. Ще ви трябват по-малко балони, за да украсите тематично един апартамент, за разлика от по-голямо външно пространство.
 
alt1 година: идеи за първия рожден ден на бебето
 
Първият рожден ден на вашето мъниче съвпада с отрязването на мотела.
 
Това събитие е значимо в румънската култура и много родители се опитват да организират незабравимо парти, като канят членове на семейството и близки приятели. На тази възраст малчуганът може да се радва на празничната атмосфера, но най-вероятно няма да разбере за какво е цялата тази суета.
На такива партита много родители избират да поканят само други възрастни. Ако искате да поканите други родители заедно с техните бебета, постарайте се партито да бъде възможно най-кратко или изберете време, което е подходящо за съня на вашите малки деца.
 
Ако поканените деца са по-големи, организирайте зона за работилници: можете да купите пастели, тесто за игра или други игри, които ще занимават малчуганите по време на партито.
 
Не е задължително да има игри, достатъчно е самото присъствие на гостите и самият момент на изрязването на мотиката. Ако все пак искате да се забавлявате повече, можете да изберете сапунени мехури или весела музика на заден план.
 
alt2 години: Идеи за парти за рожден ден
 
На 2 години децата са активни, изследват и са любопитни да открият колкото се може повече неща около себе си, така че за успешното парти за рожден ден трябва да подготвите интерактивни и сензорни дейности.
 
Организирайте зона за игра с плюшени фигурки или играчки за вашите малчугани и ги оставете да играят до насита! Внимавайте да скриете предмети с остри ъгли и не позволявайте на малките гости да играят с твърде малки играчки, тъй като те могат да ги намерят за ядливи!
 
На тази възраст емоциите са променливи, малките могат да преминат от радост към гняв за по-малко от няколко минути. Бъдете подготвени за евентуално лошо настроение на вашето дете и не забравяйте да осигурите любими играчки наблизо, ако имате нужда от разсейване.
 
Все пак внимавайте с играчките, тъй като двегодишните деца могат да станат много привързани към тях. Опитайте се да ги съхранявате в друга стая преди пристигането на поканите, за да избегнете драма, ако друго дете иска да си играе с любимата играчка на вашето мъниче. Ако Вашето малко дете получи подаръци, най-добре е да ги отворите след това. Гостите няма да разберат, че новата играчка, която рожденикът или рожденичката са получили, не им принадлежи и може да се сблъскате с неловки ситуации при напускането.
 
Не организирайте сложни групови игри, тъй като малчуганите няма да могат да следват правилата и може много внезапно да загубят интерес. Можете да организирате работилница с пясък, цветни боички или пластилин, защото малчуганите обичат да играят с ръцете си. А ако организирате партито у дома, приберете всички предмети, които биха могли да бъдат източник на опасност.
 
Избягвайте да купувате балони или поне ги дръжте на безопасно разстояние от малчуганите. Ако те се счупят, вероятно ще изплашите малчуганите и ще се стигне до много плач.
 
Идеи за партито за 3-ия рожден ден
 
Това е възрастта, в която малчуганите започват да се свързват с други деца от детската градина или парка, така че списъкът с гости може да бъде малко по-голям. Въпреки това се опитайте да не каните повече от 7-9 деца на партито за рождения ден, тъй като вашето малко дете може да се почувства претоварено от ситуацията.
 
Най-препоръчителни са енергичните дейности, които нямат ясно определени правила, но имат определен цикличен характер. Подходящи са игрите с пеене или танцуване, както и творческите работилници. Дейностите обаче трябва да са малко съвместни, тъй като децата на тази възраст не са се научили да споделят нещата.
 
Ако се заигравате с идеята да имате анимационен герой на партито на вашето дете, тогава нашият съвет е да използвате талисман. Те са най-интересни за малчуганите, тъй като въплъщават любимите им герои и са много визуални. Най-популярните талисмани са Мики и Мини, Том и Джери и Мечо Пух.
 
Както и при 2-годишното дете, отложете отварянето на подаръка до момента, в който гостите си тръгнат.
Партито трябва да продължи не повече от 2-3 часа. Въпреки че 3-годишните деца изглеждат с много енергия, малчуганите ще се уморят след 2 часа, така че запазете партито кратко.

altИдеи за 4-ия рожден ден
 
Повечето 4-годишни деца са пълни с енергия и въображение. За да задържите вниманието им, организирайте кратки, подвижни групови игри. Ако организирате партито на открито или ако пространството позволява, можете да обучите малчуганите в търсене на съкровище с улики.
 
Друга възможност са надуваемите парти аксесоари, като например надуваеми пързалки или надуваеми скачачи. Тези аксесоари ще изразходват енергията на малчуганите, като същевременно ще ги държат ангажирани.
 
Друго занимание, което ще се хареса на малчуганите, е рисуването по лицето. Можете да закупите специален комплект и да изрисувате участниците сами или да наемете професионален аниматор.
 
Научете как да правите правилно рисуване на лица, какви са опасностите, които крият неподходящите продукти, и как да предотвратите всякакъв риск от алергии в ръководството за рисуване на лица за деца!
 
Партито може да продължи около 3 часа, в зависимост и от графика на родителите, но избягвайте да надхвърляте тази граница, тъй като може да стане уморително.
 
altИдеи за парти за 5-ия ви рожден ден
 
Петгодишните деца започват да разбират значението на партитата и искат да участват активно в организирането на събитието. Позволете на малчугана да ви помогне в процеса на организиране и поискайте мнението му за дейностите, които искате да организирате. Тематичните партита са популярни сред 5-годишните деца, така че ако знаете, че рожденикът или рожденичката имат любим герой, не се колебайте да организирате тематично парти.
 
Можете да организирате игри, които включват движение и много енергия. Сред популярните са 1, 2, 3, висене на стена, скок, пантомима или криеница. На тази възраст децата оценяват динамичните, интерактивни и изпълнени с движение анимационни програми. Най-популярните аниматори са Дарт Вейдър, Спайдърмен и Батман, както и Миноните.
 
Петгодишните деца могат да прекарат повече време на парти, тъй като енергийните им нива са много по-високи от тези на по-малките деца. Ако планирате парти за рожден ден с продължителност повече от 3 часа, тогава бюфетът или дори сладкият кът са задължителни. Можете сами да организирате бар с бонбони или да изберете белгийски шоколадов фонтан с плодове, който със сигурност ще зарадва всички гости, независимо от възрастта им.
 
altИдеи за детски рожден ден на 6 години
 
Шестгодишните деца искат да се чувстват заобиколени от приятели и имат нужда да бъдат в центъра на вниманието. Можете да поканите деца от детската градина или училището, а участието на рожденика или рожденичката в организирането на партито е задължително. На тази възраст можете да се осмелите да организирате партито някъде другаде, а не вкъщи, тъй като малчуганите са достатъчно големи, за да се държат добре във всяка ситуация.
 
Ако решите да организирате партито на специално място за детска площадка, не забравяйте да попитате персонала дали тя може да бъде украсена по желание на рожденика. Най-лесният начин да украсите мястото е като използвате цветни балони с хелий в различни форми и размери.
 
Шестгодишните деца ценят уникалните, изпълнени със забавление дейности, които внасят елемент на новост. Музикалната работилница Tobe Tobe ще държи малчуганите активни и заинтересовани да участват до края, тъй като стимулира музикалното им творчество и ги насърчава да работят заедно, за да получат перфектния ритъм на барабаните.

Идеи за партита за рожден ден за деца на 10, 11 и 12 години
 
altПартитата след 10-годишна възраст се превръщат в истински празнични поводи. Децата започват да искат все по-сложни занимания и програмата на партито става по-сложна.
 
За да бъде партито успешно, можете да изберете да наемете водещ, който да поддържа атмосферата по време на цялото парти. Тази програма ще вдъхне енергия и добро настроение, а малките участници ще се забавляват много по време на нея. 
 
Друго решение за създаване на приятна атмосфера е като донесете на събитието си професионална фотобудка. Това дава възможност на децата да създадат спомени от партито със своите приятели, а накрая могат да отнесат у дома магнетични снимки, отпечатани на мястото.
 
 
Каквато и да е възрастта на детето ви, едно незабравимо парти е по-лесно за организиране, отколкото изглежда на пръв поглед. Златното правило е винаги да имате предвид предпочитанията на рожденика и да изберете подходящи за мястото на провеждане дейности. Не забравяйте, че целта на  партито е да накарате детето да се почувства специално, така че не се колебайте да попитате за неговото мнение!

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Как планирате партито на детето си според възрастта? - 1.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: