100 долара за 1 дума

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Предприемчив младеж поде интересна бизнес стратегия. Той е решил да продава 1000 от най-често използваните думи в интернет.

Идеята на 27-годишният Никола Райков е интересна сделка на сайта 1000wordsforsale.com. Всеки желаещ може да закупи дума на английски език срещу 100 долара, пише Дейли Нюз. Самата идея не е съвсем новаторска и има вече преуспели аналози в нета.


В замяна купувача получава правото върху думата за 10 години и тя става линк към собствения сайт на купувача. При търсене той ще излиза в резултатите и това ще генерира трафик към сайта и съответно ще носи печалба. Покупката обаче има някои условия. Собственикът на думата не може да прави корекции по нея.

Допустимо е само променянето й в множествено число. Притежателите на повече от една дума могат да ги препродават на трети лица. 50% от печалбата в този случай остава за тях, единственото изискване е да информират Райков за сделката и да посочат координатите на новия собственик.

Сайтът е активен от 2 февруари и до този момент е успял да продаде четири думи - legal, new, night и power.

Българинът Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но се връща в родния си град, където в момента има фирма за уеб дизайн.

Креативният млад мъж е също така автор е на пет разказа, през 2005 г. печели наградата за най-добър филмов проект на фестивала в Балчик за сценария "Влез".

Със събраните от продажбата на думи пари той смята да финансира именно неговото заснемане. Режисьорското място смята да заеме самият Райков.
чудеса.нет


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: