15 трика, с които домът ви ще изглежда по-чист, отколкото е

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
 altХубавото на почистването е, че въпреки че го правим всеки ден по един или друг начин, никой не го забелязва, докато не спрем да го правим. Не знам дали ви се е случвало, но вероятно точно когато сме прекалено заети, за да поддържаме чистота, или го отлагаме по някаква причина, най-добрият ни приятел се обажда, за да ни съобщи за напълно неприветливо посещение.
 
Въпреки че в повечето случаи дори аз самата не попадам в категорията на онези, които са обсебени от разчистването на къщата, поне съм благодарна за чиниите, които трябва да се измият, прозорците, които трябва да се избършат, и килимите, които трябва да се почистят, защото това означава, че имам място, което да нарека дом.
Нека си признаем, че никой от нас не разполага с време, за да поддържа винаги безупречен дом. И под това нямам предвид почистването, което означава да сложите нещата някъде, където вече не ги виждате, а цялостно и стриктно почистване. Точно поради тази причина всички търсим бързи решения и по-лесни начини да поддържаме дома си винаги чист и подреден. В това отношение дори изборът на дизайн може да ни помогне, като някои вкусни решения в областта на мебелите и декорацията могат да доведат до разсейване на някои любопитни очи.
 Ето най-ефективните и удобни начини да се похвалите с безупречен дом, дори когато той не е такъв:

 alt1. Забравили сте да почистите праха?

Барикадирайте се! Буквално! Това означава да затворите всички следи от щори или завеси, които имате. Когато става въпрос за скриване на прах, слънцето е най-големият ви враг. Гарантираме ви, че този малък трик ще направи значително по-трудно за гостите ви да видят финия, сух прах, който седи по маси, рафтове, телевизори и плотове. Най-добре е да подобрите прозорците си с римски щори или ролетни щори, които можете да поставите, ако имате възможност, между стъклата. Това също ще ги предпази от прах или дребни повреди.
 
Ако все пак се чувствате виновни, чистете разумно! Започнете с големите, добре видими повърхности, като масата в хола, камината, телевизора или рафтовете в библиотеката. По тези повърхности неизменно се събира прах, което е много очевидно доказателство, че домът ви не е толкова чист, колкото ви се иска да изглежда.

2. Създайте място за чисти дрехи

Ако нямате време да сгъвате чистите дрехи, за да ги върнете обратно на рафтовете, купете нов кош за пране и сложете етикет "чисто пране" върху него. По този начин можете да държите чистите дрехи отделно от мръсните, без да се налага да ги сгъвате, докато имате време. В края на краищата, никой не ви бърза!

alt3. Място, посветено на дрънкулки

Един от най-интересните и полезни трикове е да запазите едно (по-просторно) чекмедже в дома си изключително за неизползвани предмети, боклуци или дрънкулки. По този начин знаете, че ако имате нужда от място, където бързо да изхвърлите нещо - книги, списания, ножици, химикалки и т.н. - винаги ще имате на разположение удобно място.

4. Какво правите със съдовете в кухнята?

Друг бърз и ефективен трик, този път в кухнята, е да приберете излишните неизмити съдове и прибори във фурната. След като гостите си тръгнат, не забравяйте да ги изхвърлите, тъй като откриването на мръсни съдове, които сте оставили някъде в ъгъла, никога не е приятна изненада. Ако нямате достатъчно място във фурната или в кухненския шкаф, опитайте да хвърлите всичко в пух и прах с място за съхранение. Не се срамувайте, само ние ще разберем за това! Забележка: Не загрявайте предварително фурната, дори и случайно, докато не извадите поставката за съдове.

5. Играчки, играчки, играчки...

Ако имате деца, скрийте всички играчки в шатрата за игра. Ако все още не сте купили такава, горещо ви препоръчваме да го направите. Както виждате, тя не само е полезна, но и ще се превърне в убежище за децата ви, което ще е добре и за вас. След като гостите си тръгнат, ако не сте достатъчно изморени, ви съветваме да си направите малко семейно парти на закрито в самата дневна. с палатката, която вече е пълна с играчки, ще сте готови за игри и забавления.

alt6. Удобни възглавници

Разклатете, потупайте и надуйте възглавниците на дивана, за да изглеждат по-чисти. Дори ги обръщайте на другата страна, ако е необходимо. И докато сте в това, отделете им малко повече внимание и ги почистете от мъхчетата. Ще трябва обаче да стегнете и сгънете хубаво одеялата!

7. Имате ли купчини от вещи по пода или по плотовете?

Съберете цялата тази нежелана покъщнина в една кошница! Инвестицията в декоративна кошница, малък диван с капак или чекмеджета, табуретка с място за съхранение не само добавя стил към пространството, но и може да ви спести задължението за ежедневно почистване.

8. Прах по подовете

Докато тичате из къщата в отчаянието си да я подготвите за гостите, носете чифт дебели, пухкави чорапи, за да можете да "измиете" пода с едно движение. И направете и малко гимнастика!

9. ... и кухненския под

Ако готвенето и сервирането на вечерята са оставили следи по пода, изметете ги и ги оставете в малък ъгъл, далеч от погледа на гостите... засега. Можете да ги приберете по-късно! Или не го правете! НЕ, шегувам се, трябва да ги съберете!

alt10. Накрая, но не на последно място, запалете свещ

Не в чест на чистотата! Но такава с приятен аромат, която ще абсорбира и разпръсне всички неприятни миризми, които могат да привлекат вниманието на гостите. Друг удобен трик е да си купите електрическа машина за ароматизиране на дома или поне няколко ароматни пръчици със силни аромати. Гостите дори няма да забележат дали къщата е чиста или не, но ще усетят, че мястото е по-здравословно, ако мирише приятно!

11. Отделете време за баня!

Прашният телевизор не е толкова голямо престъпление, колкото мръсната баня. Няма нищо по-грозно в ничий дом от баня, която не е почистена. Уверете се, че сте й отделили цялото си внимание, дори започнете с нея! Не е необходимо много, освен малко белина в тоалетната, изплакване на мивката и бързо избърсване на огледалото. Чистата баня означава, че имате някакъв контрол над мръсотията и че тя не ви е завладяла напълно, дори и да има няколко места, които са малко по-прашни.

12. Съхранявайте умно!

Малко или много, на всички ни се е случвало да изхвърляме вещи в кофата за боклук и ефективно, без ни най-малък намек за съжаление, да ги запращаме в спалнята или в шкафа. Това е бързо решение, но може да се направи по-ефективно, за да можете да намерите нещата по-късно. Добавяйте нещата в кошницата според помещението, в което ще се съхраняват. По този начин можете по-лесно да поставите всяка дреболия на мястото ѝ, без да правите 100 обиколки из цялата къща.

13. Почиствайте косата и власинките от диваните!

Никой няма да забележи, че имате чиста къща, ако върху дивана ви цари щедър слой от козина на домашния любимец. Дръжте някъде наблизо специални четки и ролки или ръкавици и други подобни принадлежности за почистване на кучешки или котешки косми от тъканите.

alt14. Прекарвайте поне 5 яростни минути в почистване на дома си всеки ден!

Знаем, че искаме твърде много от вас. Но внесете малко паника в дома си и разчиствайте интензивно само за 5 минути. Това е трик, който ще проработи при вас, повярвайте ни на думата! Ще приемем дори да го правите по време на рекламната пауза на любимия си филм. До края на филма все пак ще успеете да изпълните една от задачите.

15. Последният трик!

Неслучайно оставих този трик за накрая, защото той включва още няколко операции. Ще ви препоръчаме какво да затворите и какво да оставите отворено в случай на неочаквано посещение. По този начин ще можете стратегически да контролирате точно това, което гостите ви могат да забележат или да не забележат. И да си помислите колко просто е това!

Какво да оставите отворено:
  • Оставяйки светлина в дома си, го правите по-светъл и просторен. Все пак се пазете от натрупване на прах!
  • Вратата на тоалетната - помага за бързото проветряване!
  • Врати на стаи, които са чисти или с които се гордеете
  • А има и още една врата, метафорична, вратата на сърцето ви - Не забравяйте, че ако сърцето ви е отворено и винаги имате усмивка на лицето, ще ви бъде простено почти всичко, дори и не толкова чист дом.
altКакво да затворите:
  • Завеса за душ - Този малък трик ще скрие мръсната вана и също така ще направи банята ви да изглежда по-добре.
  • Врати на спалнята - Никой не иска да се хвали с разхвърляно легло! Да не говорим за всички свободни пари, които не сте имали възможност да изхвърлите от спалнята си.
  • Врати на несъществени помещения, които не могат да бъдат почистени за по-малко от 2 минути. Никой няма да се опита да им се възхити, така че защо да оставяте вратата отворена. Спрете да губите време и я затворете!

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: