Ремонтирайте дома си за малко пари - спестяващи идеи

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
alt Чудите се дали е възможно да промените облика на къщата или апартамента си, без да задлъжнявате? Възможно е, но това зависи и от текущото състояние на дома ви. Ако той е в добро състояние и не се нуждае от цялостен ремонт, а само от повърхностно или козметично освежаване, можете да се справите с малко пари.
 
Идеите по-долу са полезни както ако искате да спестите пари за повърхностен ремонт на собственото си жилище, така и когато къщата или апартаментът, който отдавате под наем, не изглежда добре, но не искате да харчите прекалено много пари за подобряване на условията на живот.

Боядисване на стени, мебели или плочки

Просто и евтино решение за бърза промяна на декора е боядисването или лакирането. С помощта на палитра или четка можете да промените цвета на стените в стаята, да обновите вида на мебелите и дори на плочките в банята или кухнята. Мисля, че осъзнавате, че е много по-евтино да боядисате мебелите или керамичните плочки, отколкото да ги смените с нови. Важното е да изберете подходящата боя за всяка повърхност, която искате да освежите. В магазините "Направи си сам" можете да намерите боя за дървени или пластмасови повърхности, както и боя за плочки, също както лесно можете да намерите боя за миене на стени или специална боя за дърво или метал.

altПретапициране на стари дивани, фотьойли и столове

Вместо да изхвърляте диван или фотьойл, който все още има здрава структура, само защото тапицерията е износена или изцапана, претапицирайте ги. За щастие все още има майстори, които предлагат тази услуга, така че изберете нова тъкан по ваш вкус и претапицирайте дивана и фотьойлите във вашата всекидневна или старите столове. Това определено ще ви струва по-малко, отколкото да купувате нови мебели, и ще спестите много пари.
 

Сменете фронтовете и аксесоарите на кухненските си мебели

 
Един от най-големите разходи при обзавеждането на дома е кухненското обзавеждане, така че е разбираемо, че се колебаете дали да смените старото си с ново. Отново, ако структурата и обковът на съществуващите ви шкафове са в добро състояние, но не харесвате фронтовете им или износените с времето плотове, не е задължително да се отказвате изцяло от старите мебели. Всяка фирма за производство на мебели може да ви изработи нови вратички за шкафовете, които вече имате, и да ви оборудва с красив нов плот, като ви остави да изберете дръжките за новите обзавеждането на дома.

altТапети и килими за прикриване на дефекти по стените и пода


Ако имате надраскана или изпочупена подова настилка в дадена стая в дома си и нямате пари за цялостна подмяна на покритието, можете да прикриете този малък дефект с нов килим. А тапет с декоративен вид на мазилка или интересен принт може да ви помогне да прикриете изцапана стена, която не искате просто да боядисате. Например аз се обърнах към тапетите преди много, много години, когато живеех в апартамент под наем, по чиито стени имаше дим. И тъй като премахването на дима ми се стори твърде сложно, а и нямах пари да наема някакви майстори, предпочетох да прикрия дима с тапети. Това беше много добро решение, тъй като стените промениха вида си мигновено, а този козметичен ремонт струваше съвсем малко и не отнемаше твърде много от времето ми.
 

Отвлечете вниманието с декоративни аксесоари

Друга идея, която можете да използвате, независимо дали живеете в собствения си дом, или особено ако сте под наем, е да декорирате  дома си с аксесоари. В тази категория влизат не само картини, източници на светлина, вази, часовници и т.н., но и текстил: завеси, пердета, покривки, килими, декоративни възглавници и т.н. Празната стена ще оживее, когато я декорирате с картини или снимки, масичката за кафе в хола ще стане по-красива в момента, в който я украсите с ваза с цветя, комплект ароматни свещи и няколко книги или списания, а диванът изведнъж ще ви се стори по-удобен, когато го украсите с меки декоративни възглавници и приятно на допир одеяло.
 
altКакто виждате, можете да преобзаведете дома си, без да харчите много пари, а с помощта на горните идеи можете да ремонтирате дори апартамент или къща под наем. Всичко, което трябва да направите, е да оставите мързела настрана и да отделите няколко дни за промените, които ще направите.


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Ремонтирайте дома си за малко пари - спестяващи идеи - 1.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: