Целувки - за начинаещи и напреднали

( Votes )
Оценка на читателите: / 57
Слаба статияОтлична статия 

Наближава Свети Валентин – да не кажете после, че не сте били предупредени и подсетени. Почвайте да мислите къде и как ще празнувате. Шансът на 14 февруари да си намерите маса в заведение без предварителна резервация е почти обречен на провал.

 

Наближава празникът на любовта, а най-ясният израз на това вълшебно чувство е ЦЕЛУВКАТА. Хората се целуват от векове и до ден днешен така изразяваме близостта и любовта си. Тя е безплатна, вълнуваща и показателна. За нея не се налага да обикаляте по магазините, да се чудите дали ще хареса на любимия/любимата и винаги е „под ръка”.

Макар целувката да не е просто прелюдия към секс, много от нас се чудят дали всъщност го правят правилно и майсторски. Дали са добри целувачи и подкосяват краката на партньора си с майсторлък и страст.

Целуването е инстинкт – стремеж за контакт между влюбени, но и при него има неща, които е добре да се знаят и научат. Практиката обаче е същността на майсторството в това занимание. Индивидуалният подход, изобретателността и чувството което се влагат.

Правило първо
Уверете се, че дъхът ви е приятен. Тайничко проверете като духнете в шепа пред лицето си и вдишате с нос. Паста за зъби, бонбон, капка парфюм в чаша вода, освежител за уста, всичко ще ви бъде от полза да направите целувката по-приятна. Ако сте хапвали лук или сте пушили скоро цигара, по-добре не предприемайте инициатива за целуване.

Оближете леко устни. Попийте червилото си – все пак не искате мъжът срещу вас да прилича на клоун като се отдръпнете.

Правило второ
В целувката участва цялото тяло – ръцете, гърдите, тазът ви, трябва да показват желание за близост и вълнение от докосването /не говоря за онова вълнение, него може да го укротите като начало/. Прегръщайте, галете, милвайте, рошете и се радвайте на тялото на любимия човек срещу вас.

Правило трето
В целувката може да участват само устните. Много „наръчници” ще ви убеждават, че езикът е неизменен участник в целуването, но вие сами ще си прецените кое и как да направите. В зависимост от степента на познаване и близост с партньора ви е и участието и дълбочината на проникване с език в чуждата уста.

Готово – започваме
Когато се целувате не мислете за абсолютно нищо. Даже по-добре не мислете за това, въобще мислите ли или не. Оставете съзнанието си празно по време на целувката. Започнете целувката с устни леко отворени а не затворени като със цип.

Започнете с „повърхностни” целувки. Целунете устните на партньора си леко и повърхностно. Целувайте горната и долната устна, прищипвайте ги леко с вашите устни и постепенно влагайте страст и желание. Не се нахвърляте със зейнала уста и изваден език. Запомнете, че е важно да отпуснете устните си и не ги оставяйте да замръзнат, променяйте ъгъла на главата си. Това наистина ще ви даде възможността да се насладите на целувката.

Добре стигнахме толкова далеч през всички тези основни аспекти на целувките, като наблегнахме на устните. Но ако не използвате езика си, едва ли ще знаете какво е истинска целувка. Ако обаче не разширявате репертоара си, животът ви прекаран в целувки ще се окаже много скучен.

Френската целувка забърква и езика в цялата работа. Какво ще правите вие с него и какво ще прави партньорът ви е въпрос на предпочитания. При най-предпазливата целувка езикът се въвежда бързо между устните и също така бързо се извежда в края на целувката.

Дори при такова предпазливо използване на езика технически целувката попада в класификацията “Френска целувка”.

Френската целувка е есенцията на целуването - нахлуването на езика в другата уста, смесването на дъх, сокове, мисли и емоции чрез устата. В противоречие с разпространеното мнение, заразяването с венерически заболявания с френската целувка не е по-облагодетелствано в сравнение с обикновената целувка.

Целувки за начинаещи и напредналиЦелуването е може би най-физическият израз на романтиката, който двама души могат да изпитат.

Нещо, което трябва да се помни е, че всеки целува различно и различните хора предпочитат различен начин на целуване. Някои хора, вярвате или не, се ужасяват от идеята за френска целувка или използване на езика по време на целувка. Важното е да целунете бързо няколко пъти партньора си за да се уверите, че той го желае и да разберете начина, по който на него му харесва.

В никакъв случай не бързайте да покажете колко сте добър в целуването. Не „нахлувайте” в устата на другия и не го карайте да се чувства сякаш е на зъбна промивка. Следете как той отговаря на вашите движения и „инвазия” в устата му и напредвайте бавно.

Използвайте езика си да „милвате” и опознавате любимия. Поставете го на места, където преди това никога език не е докосвал ;). Веднъж вкаран в устата на партньора, определено не означава, че не бива да го вадите. Не забравяйте да обръщате внимание на устните и да се отдръпвате да преглъщате бързичко, ако слюноотделяте повечко. Ако ви поолигавят не се бършете с ръка и никога, ама никога не правете дори шеговити коментари за това.

Понякога се случва да се чукнат зъбите. Не е болка за умиране. Засмейте се и продължете нататък с целуването, разни дреболии не бива да ви смущават.

Първата целувка винаги трябва да се направи докато двойката е сама. Това ще спести всякакви ненужни притеснителни и изнервящи ситуации. Най-добрият тип целувка е тази която има най-много вариации, както например да започнете с малка целувчица, която да се превърне се във френч :), а после конкретизация върху долната или горната устна… опитайте и двата варианта. И не спирайте само до лека целувка по устните. Целунете я (защо не ГО) по бузата, челото или слепоочието. Това би могло да бъде много романтично… И не спирайте, докато не стигнете и до лявата и дясната устна. Това е вълшебно…

Перфектната целувка е тази, която се прави с грижа за партньора. А човек по принцип е по-загрижен и искрен с един по-специален индивид, отколкото с човек, който слабо познава, въпреки че истинската целувка може да сближи много двама души.

Всъщност няма грешен начин на целуване.

Остава въпросът – с отворени или затворени очи
Въпрос на предпочитания. Според мен със затворени очи се „потапяш” в целувката. Вникваш и се разтапяш в нея, но ако на вас ви е кеф да са отворени – лошо няма. Може да е мъничко смешно, ако се погледнете толкова отблизо, очите ви са леко събрани към носа и понякога е стряскащо да погледнеш и чужди грамадни очи да се взират в теб или още по-зле през теб, но всеки сам си преценява.

Това е накратко. Напред към тренировки! :)) То се знае, че ще се справите чудесно!
Силва Коен

 

Целувката може да бъде по - еротична от секса

Целувката - 10 здравословни ефекта

Интересни факти за целувката ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Целувки - за начинаещи и напреднали - 4.5 out of 5 based on 57 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: