Размисли и страсти на европейският мъж

( Votes )
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 

Светът е построен от мъже. Погледнете историята, ако не ми вярвате. Велики мъже - бол. Фактът, че зад всеки велик мъж е стояла една силна жена, можем да премълчим. Все пак някой е трябвало да го пере, чисти, ражда и отглежда децата му, да го съветва, да го „смъква на земята” когато се е забравял, да му повдига самочувствието и да му лекува раните когато е било необходимо – все такива дребни работи, те не са важни.

Мъжете са широко скроени – все пак дадоха право на жените да гласуват. Разрешиха им да си махнат забрадките и да се учат, наравно с мъжете. В момента даже е нормално да работят двата пола наравно.

Е, някой мрънкат, че освен работата после на жените им се налагало да търчат да прибират децата, да готвят, да шетат, да чистят, да учат, да препитват, да кърпят, да бършат сополи, да утешават, да поощряват, но то е ясно, че това е женска работа – мъжете трябва да пазят силите си да градят света.

Относно равенството в службата е ясно, че ако жена се издига по-бързо от мъж в йерархията, то тя обезателно спи с шефа. Ако мъж се реализира по-добре, то се дължи на неговите способности и качества. Не разбирам какво сложно има в това твърдение, че се оспорва?

Напоследък стана практика да занимават мъжете с дреболии и безсмислици от домакинската работа. Безумие някакво! Явно жените продължават с наглостта си и искат равенство и в домакинската работа. Не им е достатъчно, че на шесто подканяне се слиза до мазата, а на осмо се оправя течащото казанче в банята. Добре де, но да видим после кой ще гради света!

Гладенето е гадна работа за 73% от мъжете. Това да намериш къде точно трябва да е ръбът на ръкава, да прецениш коя лепенка няма да изгори и след оглаждане дрехата да става за носене си е работа за факири. Редно е да се върнат на мода мачканите платове и повече никога да не се налага да са глади.

Миенето не банята е безумие някакво! 67% от мъжете знаят, че това е напълно ненужно престараване на вманиачени домакини. Та нали се къпем сегиз тогиз и банята се облива с вода и сапун, за какво е нужно да се клечи и търка?

Мъжете срещат сериозни критики и недоверие относно сортирането на прането (61%). Решението да се избегнат всякакви инциденти с пускането на неправилно подбрани цветово дрехи в пералнята е всичко да се купува в кално сиво. Така каквото и да пуснете, все ще е като хората и няма да има терзания. За какво е тази врява?

Миенето на пода и мъжете са трудно съвместими (59%). Половината от останалите 41% се вманиачават и мият пода с четка за зъби /навик останал от казармата/, а другите го ливосват да замажат положението и да отбият номера. Ако се напаснат плюсовете и минусите на двете половини нещата се нулират, така че не занимавайте мъжете с подобни спортове.

Хвърлянето на боклука обаче не стресира 74% от мъжете. Край контейнера обезателно ще видиш някой съсед, дошъл също да метне боклука и ще размените набързо информация за колите, компютрите и спорта, ще се уговорите за среща на по бира и пътьом ще изпушиш по някоя цигара на спокойствие. Важно е обаче да не се мени местоположението на събрания в дома боклук, защото мъжете срещат затруднения да го открият, ако е дори на 20 см. встрани от обичайното място.

Пазаруването и готвенето не плашат над 67% от мъжете. Мъжете са творци и за разлика от жените не се занимават с ежедневни гозбички. Те творят шедьоври и очакват бурни аплодисменти за гозбите си без значение дали стават или не за ядене.

Мръсните чинии след няколко подканяния могат да измият 53% от мъжете. Не че работата е тежка, но нали затова мъжете измислиха миялната машина.

Всички споменати проценти са от проучване. 100% от мъжете обаче се чудят защо аджеба фирмата за битова химия "Мапа спонтекс" е провела през януари това проучване в четири европейски страни. На всичкото отгоре с него са били занимавани 2000 души, формиращи представителна извадка на възрастното население във всяка страна, избрано по метода на квотите.

Чудите се после защо света е тръгнал надолу. Ами просто е занимавате мъжете с глупости и не им остава време да вършат важните неща, разбира се след като първо обсъдят спорта, колите, жените, и компютрите.Силва Коен

 

чудеса.нет

 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Размисли и страсти на европейският мъж - 3.4 out of 5 based on 5 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: