Глоби за просяци, бомбаджии и врачки в София

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 

Просията и врачуването по улиците и площадите на София ще бъдат напълно забранени. Това добре, но как ще глобят нарушителите? Ще им отнемат урожая за деня или ще ги накарат да просят докато си съберат парите за глобата?

Хвърлянето на бомбички, пиратки и други възпламеняващи се предмети, дори и на Коледа и Нова година, също се забранява. Определено столицата я чака изключително тихо посрещане ма 2010 година. Тук там ще се провиква някой „Наздраве” и бързо ще млъква да не го глобят и него заради някоя незнайна наредба. И как ще се доказва кой точно е метнал пиратката, не се знае.


Строги мерки се предвиждат срещу тийнейджърите, които се люлеят на люлки или се качват по пързалки и катерушки в паркове. Вярно е, че изпотрошиха всичко хулиганчетата. Но никак не ми е ясно как ще се определя кой да се люлее и пързаля – възрастта ли ще е определяща или килограмите?

Бих искала да добавят и наказание за драскачите на графити. Не говоря за нещо, което може да се причисли към изкуството, а за ония драсканици тип подпис, знаете ги – приличат на нарисувани свински опашки по всяка равна повърхност в града. Благодарение на тях всеки град, че и село прилича на гето. Но не искам да се глобяват драскачите, мисля, че ще е по-добре да се наказват с обществено полезен труд и то именно с триенето на вече нарисувани графити. Айде, да го видя 10 дена как жули с четка и препарати в студ и жар и после ще му хрумне да драска.

Това са част от предвижданията на нова Наредба за обществения ред, която разглежда Столичният общински съвет. Планира се нарушителите на новата наредба да бъдат глобявани със суми от 500 до 2500 лв.Силва Коен

 

чудеса.нет

 ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Глоби за просяци, бомбаджии и врачки в София - 4.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: