ДИАМАНТЕНИТЕ ГОБЛЕНИ – хобито, което ме спасява в периода на изолация

( Votes )
Оценка на читателите: / 15
Слаба статияОтлична статия 
  

Настанаха странни времена. Седенето вкъщи от най-нормалното изживяване се превърна в домашен затвор. Ние жените сме устроени винаги да сме в движение, вечно да сме ангажирани, да вършим нещо, да сътворяваме живота и красотата. И тази соцална изолаця ужасно ми дотежа. За това се потърсих спасение в любимото хоби, което бях поизоставила напоследък – реденето на диамантени гоблени.


Отворих любимия си сайт АртИвет. Поръчах един наличен диамантен гоблен  и предвидливо поръчах друг, който ще пристигне след двадесетина дни.  

Получих пакета с диамантения гоблен от маскирания куриер и с нетърпение го отворих. Опънах канавата на картон и внимателно си я залепих с тиксо, за да не мърда и да ми е удобно, подредих си мънистата, а в кутия си прибрах инструментите.

И започнах!


диамантени гоблени


Отначало малко машинално редях, но постепенно потънах и неусетно времето потече като река. Час след час, вечер след вечер. Слушах радио или пусках телевизора да работи и някак ми бе по-спокойно и ненатоварващо с мисълта какво да правя.

Внуците ми ги доведоха в края на седмицата. Разбира се с тях ангажиментите и домакинските задължения са двойни и почти не ми остава време да редя диамантени гоблени, но когато съвсем се разлудеят и искам малко да ми почине главата и да се кротнат вадя гоблена. Е, не настъпва мир и има пообъркани, залепени грешно мъниста, но това да е!

Редим, приказваме, мечтаем, разказваме истории от миналото и от прочетените книги и създаваме спомени!

диамантени гоблени
Диамантени гоблени, които ще ви спасят от скуката!

 

 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

ДИАМАНТЕНИТЕ ГОБЛЕНИ – хобито, което ме спасява в периода на изолация - 3.7 out of 5 based on 15 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: