Диамантените гоблени – красота и средство за прогонване на стреса

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
диамантени гоблени Аленото цвете
Колкото и да не ни се иска дните ни са изпълнени с много бързане, безброй задачки и премисляне на всяко действие по 100 пъти. На края на деня човек има нужда от нещо, с което да прогони мислите за работа и тревогите, депресията или просто да се разнообрази като оплакне окото с нещо красиво, което самият той е изработил. Така след дълго търсене в сферата на нещата тип „ направи си сам“ и приложните изкуства - аз намерих моето нещо – елмазените гоблени ( познати още като диамантени гоблени). Пристигам в къщи след всеки ужасен и натоварен ден на работа и си подреждам гоблена, мънистата и всичко нужно за да седна да работя.

Пускам си моята предпочитана класическа музика и започвам да работя по гоблена. И – О, чудо!!! Сякаш времето спира, а стресът и ядовете никога не са били част от деня ми. Забравям за всичко и започвам да творя! Избирам моделите елмазени гоблени според цветовете и темите на интериора у нас. Например обичам пролетта и розовото и спалнята е цялата в бледо, пепелно розово, а стените са покрити с картини, шити гоблени и елмазени гоблени с екзотични пейзажи и цъфнали цветя.

Диамантен гоблен аленото цвете
Харесвам по-големите като размер гоблени защото модела се вижда по-ясно. В началото не можех да лепя хубаво квадратните мъниста и работех само с кръгли диаманти, а сега – точно обратното – правя основно гоблени с квадратни мъниста. Всичко май е въпрос на вкус и настроение! С времето започнах да си правя нещо като постоянна изложба на картини и гоблени у нас. Признавам, обичам да каня приятелките си на кафе и да се хваля с диамантените си красоти и шитите ми шедьоври. Винаги харесват творбите ми и аз съм щастлива! Това е моето малко скромно признание в сфера, която няма нищо общо с моето образование. Като счетоводител изкуството в буквалния му смисъл е мнооого далеч от мен и гледам да си наваксам в свободното време ( разбира се човек може да е изкусен майстор счетоводител и да скромничи като мен хехе…. ).


магазин за диамантени гоблени Аленото цветемагазин за диамантени гоблени аленото цвете

Имам няколко приятелки, които се "заразиха" от моята страст по диамантените гоблени и започнаха да си лепят и те. Сега даже се събираме веднъж месечно да се видим и всяка да покаже какъв диамантен гоблен лепи в момента. Изкарваме си супер! Като че ли сме група млади мацки на някакъв курс по изкуствата…

Благодаря Ви магазин за диамантени гоблени Аленото цвете!
Пак ще Ви потърся!
Петранка Станоева


 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Диамантените гоблени – красота и средство за прогонване на стреса - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: