Първият smart часовник за детето: Какви мотиви имате и на кои функции да наблегнете

( Votes )
Оценка на читателите: / 12
Слаба статияОтлична статия 
Основният приоритет на родителите при тази покупка е да гарантират безопасността на детето

Покупката на първия smart, или така наречен „умен часовник“, е важен етап от развитието на детето. Тази територия е сравнително нова и за самите родители, макар те вече да са инвестирали в подобно приспособление за себе си.

Все пак изискванията тук леко се различават, а основният приоритет, който ни води, е подсигуряването на безопасността на наследниците ни. Останалите функции и съображения изглеждат като бонус към нея, но все пак те също имат своето съществено значение.

Да започнем от цвета

Едноцветен или пъстра комбинация? Какво предпочита вашето дете? Този белег спокойно може да доверите на него, когато говорим за избора на смарт бижу за ръката.

Разбира се, това се отнася и до цветовете на самите дисплеи, които могат да ви бъдат разяснени от опитните представители на популярните марки часовници.

Синхронизация

Тук, поне в по-ранна възраст, няма да ви е необходима такава синхронизация със смартфона, тъй като предпочитате децата да не разчитат на такъв все още.

Има вариант обаче да постигнете такава към персонален компютър или таблет, което може да ви бъде от полза, за да имате достъп и информация за разговорите, съобщенията и местоположението на детето.

Обърнете внимание и на съвместимостта на операционните системи, за да не се сблъскате с неприятна изненада впоследствие.

Материал на изработка

Разнообразието е голямо, но обикновено детските модели смарт устройства са от съвременна пластмаса, в комбинация с метални детайли. Фокусирайте се върху това да са леки и удобни за употреба. Каишките се произвеждат от мек силикон, който не създава дразнения или дискомфорт за чувствителната детска кожа.

Стъклата са вградени в часовника и това предоставя трайност, надеждност и същевременно достатъчно висока прозрачност за гарантиране на видимостта.

Капацитет на батерията

Важен критерий, независимо дали избираме модел за дете или възрастен. Животът на батерията е изискване, на което трябва да заложите, но в крайна сметка е възможен и компромис, ако обстоятелствата го изискват и другите критерии са спазени.

Бързината на зареждане също е ключова, тъй като някои отнемат доста повече време, за да получат необходимата за тях енергия.

Опциите за управление

Повикванията са изключително удобство, което позволява на детето да има непрекъсната връзка с тях, при това по своя инициатива, не само когато вие го търсите. Добра екстра е и възможността за изпращане на кратки съобщения, която ако не в първи клас, ще се използва много скоро след това.
Останалите опции, включващи камера, аларма, таймер, фенерче, блутуут, връзка с интернет са пожелателни и не толкова значими за малките деца, но вие, като родители сами ще вземете решението в тази посока.


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Първият smart часовник за детето: Какви мотиви имате и на кои функции да наблегнете - 2.3 out of 5 based on 12 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: