15 идеи за занимания, които да ангажират децата през лятната ваканция

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
 altДългите ваканции са идеалното време да се сближите с децата си и дори да дадете воля на детето у вас да се забавлява. Но това може да бъде и източник на стрес, когато децата станат неспокойни от скука. Ето защо е добре предварително да планирате арсенал от дейности, за да не позволите на малчуганите да си отмъщават за липсата на внимание.
 
Започнете, като планирате всяка седмица предварително. Ако малчуганите знаят, че имат неща, които да очакват с нетърпение, те ще бъдат по-щастливи и спокойни. Освен това не забравяйте да включите децата си в процеса на планиране. По-малко вероятно е те да се оплачат от избраните дейности, ако са участвали във вземането на решения. Разделете дейностите на категории, от които да избират: неща за правене у дома, в градината, на открито и нови дейности, които включват харчене на пари. 
Ето няколко атрактивни идеи, от които да избирате:
 
alt1. Измислете свои собствени игри. Вземете различни цветни картички, ножици, стикери и всичко друго, което искате, за да направите няколко забавни игри. Игри като "Хуупла", "Опашка на магаре" или "Змии и стълби" могат лесно да се направят у дома и ще занимават децата за известно време.
 
2. Гответе заедно. Веднъж седмично планирайте ден за готвене. Включете децата в процеса от самото начало - позволете им да изберат  набор от рецепти, за които имате съставки. Ако детето ви може да чете, помолете го да прочете от готварската книга. Стъпка по стъпка им помогнете да се справят с инструкциите. Опитайте се да избегнете изкушението да се впуснете прекалено много в готвенето. 
alt
3. Направете трасе с препятствия. Можете да опитате да сглобите трасе с препятствия в градината си. Стари парчета дърво, кутии, кофи, столове за трева - всичко, което може да се прескочи, подмине или заобиколи. Кажете на децата да си засичат времето по време на състезанието. Състезанието може да се проведе с колело, ролери, скейтборд или просто с бягане.
 
4. Организирайте търсене на съкровище. Направете карта с улики, за да намерите съкровище, което сте скрили някъде в градината. Не е задължително да е скъпо или голямо - дори една закуска ще бъде интересна, когато бъде намерена на открито.

5. Градина. Посветете малък участък от градината си на децата. Засадете цветя, билки, марули - всичко, което расте бързо и им дава удовлетворение, че са произвели нещо. 

6. Създайте летен дневник. Насърчавайте малчуганите да водят летен дневник или албум. Те могат да правят снимки на специалните дни и да пишат за тях. Това ще се превърне в чудесна книга за спомени за тях в бъдеще - а и ще ги занимава с уроците.

7. Направете филм. Като си представите даден сценарий и използвате телефон с камера, насърчете децата да създадат свой собствен филм. Или използвайте фигурки на филмови герои, играчки, или сами станете актьори. След това ги насочете да направят монтаж, като залепят малките екстри заедно с помощта на проста програма като Windows MovieMaker.
alt
8. Правете разходки сред природата. Организирайте разходки на открито с определена цел. На плажа събирайте раковини и камъни, за да направите по-късно замък от раковини и скални скулптури. В гората търсете различни видове буболечки, растения или дървета. Като алтернатива им дайте карта, за да им покажете маршрута, който да следват. Ако им дадете контрол и цел, няма да се отегчат прекалено бързо.
 
9. Рисуване. Един от най-красивите начини за изразяване на креативност е използването на бои. Вземете големи листове хартия и много боя. Проявете творчество, като използвате ръцете и краката си - това е освобождаващо. За да избегнете бъркотия, подгответе добре мястото и го покрийте с пластмаса или вестник. 
 
10. Организирайте концерт. Вземете няколко ударни инструмента (маракаси, бонго, тамбура, ксилофон) и организирайте голям концерт, на който малчуганите да пеят и танцуват.
 
11. Направете бижута. Отидете в магазин за мъниста и купете необходимите материали: мъниста, тел и щипки, за да създадете персонализирани аксесоари. Децата ще се гордеят, че могат да носят направените от тях бижута.

12. Отидете да плувате. Ако имате късмета да живеете близо до морето, ходете да плувате, когато е възможно. Морето действа успокояващо на децата, а количеството енергия, изразходвано във водата, гарантира, че те няма да са толкова активни, когато се приберат у дома. Ако не живеете близо до морето, отидете на плувен басейн.

alt13. Организирайте дни за срещи с приятели. Определете няколко дни за игра в календара си и поканете приятелите на децата си. Докато те прекарват времето си заедно, вие имате възможност да се опознаете и евентуално дори да се сближите с други родители. Освен това поканата може да бъде върната в рамките на един ден.

14. Посетете библиотеката. В повечето библиотеки можете да получите не само книги; можете да получите филми и музика. Посветете един ден на тази дейност. Четете в библиотеката, вместо да вземате книги за вкъщи. Възпитавайте у децата любов към книгите - това е един от най-добрите подаръци, които можете да им направите.

Източник:https://adevarul.ro/
 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: