МАСАЖ НА ЛИЦЕТО У ДОМА: СЪВЕТИ И ХИТРИНИ

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
altСъвети, трикове и информация за домашните процедури за лице и как да се грижим за кожата си, за да я поддържаме здрава и млада.
 
Разказваме ви за няколко неща, които да приложите на практика, за да запазите тена си безупречен, обясняваме как действа масажът на лицето, какви ползи има и как можете да го правите сами у дома.
Съвети и трикове: рецепти с канела за вашата кожа
 
Какво представлява масажът на лицето?
С произхода си в Китай, Мексико, Унгария и Швеция, масажът на лицето се е развил значително през годините. Лечебният масаж е започнал преди около 4500 години и се е разширил, като е открил масажа на лицето, лимфния дренаж, рефлексотерапията, шведския стил и други техники.
 
Масажът на лицето възприема принципите на масажа на тялото и ги прилага към мускулите на лицето. По този начин не само се намалява напрежението на лицето - което допринася за появата на фини линии и бръчки - но и се подпомага засилването на кръвообращението за подмладяване на кожата.
 
Масаж на лицето у дома: ползи
Истинските ползи от масажа се крият в масажирането на това, което се намира под кожата. Структурата на кожата е много проста за разбиране, ако я сравним с къща: тя има покрив (епидермална тъкан), рамка (дермална тъкан) и основа (подкожна, мастна и мускулна тъкан).
alt
 
Масаж на лицето у дома - структура на кожата
 
Проблемите и нарушенията на кожата не се проявяват само на покрива, а се простират до основата. Когато прилагаме активен, целенасочен натиск върху мускулите на лицето, можем да третираме кожните заболявания от основата нагоре, което води до по-добри и трайни резултати.
 
Но нека разгледаме по-отблизо ползите от масажа на лицето:
 
1. Масажът на лицето у дома засилва кръвообращението
Проучване от 2018 г. показва, че стимулирането на кожата с петминутен масаж на лицето увеличава притока на кръв за период до 10 минути. С по-голям приток на кръв кожата получава повече кислород и повече хранителни вещества - и двете са от съществено значение за изпълнението на ключовите ѝ функции.
 
Краткосрочният резултат от повишения кръвоток е незабавното сияние; тъй като кръвта се издига на повърхността, кожата се изпълва със сияние отвътре навън. Дългосрочният резултат е по-голямо и по-ефективно производство на колаген и еластин; с течение на времето това допринася за по-силен и по-устойчив тен.
 
2. Масажът на лицето в домашни условия активира лимфната система

Лимфната система работи, като отстранява "отпадъците" и токсините от тялото, включително от тъканите на кожата.
Начинът ни на живот обикновено пречи на лимфната система да върши работата си поради застоялия характер на живота ни. Когато лимфната система стане бавна, токсините се натрупват и блокират лимфните възли, а кожата ни започва да изглежда подпухнала.
 
Лимфният дренаж е нежна масажна техника, която насърчава движението на лимфните течности в цялото тяло.
 
Този вид масаж е насочен към лимфните възли под ушите и на шията, като спомага за оттичането на токсините и премахването на излишните отпадъци. Това от своя страна намалява усещането за подуване на кожата.
 
3. Лифтинг ефект и пухкава кожа
Кожата на лицето се бори с много напрежение през деня - от набръчканите вежди до стегнатите устни и стиснатите челюсти. Когато мускулите под кожата ни (по-точно около 43) са млади и силни, те могат бързо да се възстановят от напрежението на лицето.
 
С течение на времето обаче тези мускули губят тонус и "основата" на тена ще започне да се изплъзва. Когато основата се изплъзне, наблюдаваме оформяне на челюстната линия, отслабване на тъканта около очите и цялостен отпуснат вид на цялото лице. Със задълбочаването на тези гънки могат да започнат да се появяват фини линии и бръчки.
 
Масажът на лицето действа като нехирургичен лифтинг, като помага за тонизиране на мускулите под кожата. Подобно на останалата част от тялото ви, колкото повече упражнявате тези мускули, толкова по-силни стават те. С течение на времето масажът на лицето може да подобри здравината на кожата, да помогне за изглаждане на бръчките и да я поддържа стегната, стегната и повдигната.
alt
4. Подобряване на усвояването на козметиката
Масажът също така помага да се увеличи проникването на активните съставки в козметиката, която използвате.
 
Топлината, създадена от активирането на лицевите мускули, прави кожата по-податлива на абсорбиране на продукта. Това повишава ефективността и ефикасността на ключовите съставки, тъй като те могат по-лесно да достигнат до по-дълбоките слоеве на кожата (основата).
 
Домашен масаж на лицето в осем стъпки
Убедени ли сте в ползите от масажа на лицето? Следвайте тези стъпки, за да си подарите един релаксиращ момент у дома.
 
1. Първо, почистете ръцете и лицето
Винаги започвайте с чиста основа. Подгответе кожата си, като я почистите и отстраните целия грим. И се уверете, че ръцете ви са чисти, за да не пренесете бактерии върху почистената кожа. Последното нещо, което искате да направите, е да масажирате мръсотията обратно в кожата си.
2. Загрейте продукта в ръцете си
Ключът към успешното почистване на лицето е плъзгането. Никога не искате да имате усещането, че дърпате и разтягате кожата си. Малко количество серум, масло или концентрат помага на пръстите ви да се движат по-плавно по лицето - и гарантира, че активните съставки достигат до най-дълбоките слоеве на кожата.
 
Просто нанесете малко количество от продукта върху дланите си и разнесете формулата, за да се разпредели равномерно по ръцете и върховете на пръстите ви.
 
3. Използвайте нежен, но силен натиск
Искате да приложите достатъчно натиск, за да можете наистина да усетите и раздвижите мускулите под кожата си. Опитайте се да работите с мускулите си, а не само с повърхността на кожата.
 
Въпреки това не наранявайте кожата си. Масажът на лицето не е дълбок тъканен масаж: при него се използва твърд, но нежен натиск.
 
4. Започнете с масаж на лимфната област
 
Започнете с активиране на лимфната система. С помощта на върховете на пръстите си масажирайте лимфните възли под ушите и по страните на шията. Използвайте широки кръгове, като се движите от под ушите, надолу по шията и обратно по линията на челюстта.
 
5. Масажирайте страните на лицето
След това се насочете към страните на лицето. Използвайте кръгови движения, за да масажирате периметъра на лицето, по страните на челюстта и нагоре над скулите.
 
Не забравяйте да избутвате кожата нагоре и встрани от контура на лицето - не надолу. Това ще помогне за повдигане на отпуснатата кожа и ще предотврати загубата на еластичност на кожата оттук нататък. Повтаряйте в продължение на две-три минути, като се съсредоточите върху зоните, в които усещате най-голямо напрежение (обикновено около челюстта).
6. Нежно масажирайте линиите на челото
За линиите на челото притиснете пръстите си между веждите и бавно ги плъзнете по челото. Повторете това движение по цялото чело, като нежно издърпвате кожата нагоре и навън. Масажирането срещу линиите (а не в същата посока като тях) ще помогне за изглаждането им в правилната посока.
 
7. Обърнете специално внимание на зоната около очите
Следващата стъпка е зоната около очите. Както винаги, бъдете изключително нежни към тази област, където кожата е по-тънка и по-крехка. Поставете пръстите си от двете страни на носа и ги прокарайте леко нагоре към слепоочията. Това ще ви помогне да се справите с подпухналостта, да повдигнете отпуснатата кожа и да "събудите" зоната около очите.
alt
8. Не забравяйте областта на шията и деколтето
Накрая се насочете към шията и деколтето. Използвайте нежни, вертикални движения, за да масажирате кожата от гърдите, надолу по шията и към линията на челюстта.
Това ще помогне за реактивиране на лимфната система и за изглаждане на фините линии, които са се натрупали в тази често пренебрегвана област.
 
Някои идеи за масажа на лицето у дома
Тайната на дългосрочните резултати е в редовното практикуване на масаж на лицето.
Експертите по красота препоръчват да добавяте масаж на лицето към рутинната си грижа за кожата два до три пъти седмично. Това може да бъде от полза за стимулиране на кръвообращението, намаляване на напрежението и - с течение на времето - за повдигане и тонизиране на тена.
Можете да изберете сутрешната или вечерната си рутинна процедура в зависимост от нуждите си. Предлагаме ви да опитате масажа на лицето преди лягане, за да дадете на кожата си нов тласък.
 
 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

МАСАЖ НА ЛИЦЕТО У ДОМА: СЪВЕТИ И ХИТРИНИ - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: