10 ПРИЧИНИ ЗАЩО Е ДОБРЕ ДА ПРАВИМ ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
alt От всички страни чуваме, че е добре да се тренира. Независимо дали искате да свалите излишните килограми, искате да изглеждате по-добре или просто искате да сте във форма, упражненията трябва да са част от ежедневието на всеки. Ето някои от ползите (освен очевидните), за които вероятно не сте знаели, че се крият зад тренировките.
 

  

1. Развиват паметта ви

Случвало ли ви се е да мислите по-ясно след тренировка? Да имате прозрение веднага след като сте сложили чорапогащника или сте се върнали от бягане? Сега вече знаете защо. Когато се натоварвате физически, мозъкът получава повече кислород и следователно работи по-добре. Проучванията също така показват, че тренировките увеличават способността ви да запомняте и да учите. Разбира се, ще се чувствате по-скоро уморени, отколкото умни, ако отидете на тренировка преди изпит, но двете неща са силно свързани.
 

2. Ще имате по-добра стойка

 
Добрата стойка е много важна. Освен че създава впечатление за здравословен начин на живот, тя намалява риска от ставен дискомфорт  и позволява на мускулите да работят ефективно. Добрата стойка дава увереност.
 

3. Повишават самочувствието ви

 
Очевидно е, че с подобряването на външния ви вид се повишава и самочувствието ви. Упражненията също така ви помагат да се чувствате по-пълноценни, дори и да не виждате незабавни резултати. Усилията, които полагате, ще ви накарат да се чувствате по-добре и резултатите ще продължат да идват. Придържайте се към него.
 

alt4. Намаляват стреса

Всички сме стресирани в някакъв момент, но независимо дали става дума за лош ден или за нещо по-сериозно, ежедневните упражнения могат да помогнат за намаляване на нивата на стрес. Ендорфините, които се освобождават от тялото по време на тренировка, са естествени борци със стреса. Да не говорим, че когато се съсредоточите върху тренировката, отвличате вниманието си от други проблеми.
 

5. Ще спите по-спокойно

Ако имате проблеми със съня през нощта, упражненията също могат да ви помогнат. Редовните физически упражнения са най-добрият начин да си осигурите спокоен сън. Но внимавайте да не се упражнявате преди лягане, тъй като това може да има обратен ефект. Най-добре е да се упражнявате сутрин или по време на обяд.
 

6. Ще имате повече енергия

 
Въпреки че изглежда странно, в началото бихте си помислили, че тренировките ще ви лишат от енергия, след като започнете да тренирате редовно, ще се чувствате все по-енергични през целия ден. Проучванията показват, че ако тренирате в средата на деня, ще се чувствате бодри през целия ден.
 

alt7. Сексът става по-добър

 
Да, видяхте правилно. Тренировките увеличават удоволствието от секса.  Упражненията повишават нивата на възбуда при мъжете и понижават риска от импотентност, защото натоварването подпомага кръвообращението (което е много важно по време на секс).
 

8. Разболявате се по-рядко

 
По-доброто кръвообращение също така помага за укрепване на имунната система. Никой не обича да се разболява, а редовните физически упражнения понижават риска от заболяване с до 50%. Добре заслужената сауна след тренировка ви помага да се предпазите още по-добре от разболяване.
 

alt9. Ще живеете по-дълго

 
За никого не е тайна, че здравословният начин на живот може да удължи живота ви. Някои проучвания показват, че редовните тренировки увеличават продължителността на живота толкова, колкото и отказването от тютюнопушене. Липсата на физически упражнения може да бъде най-големият ви враг, така че не забравяйте да тичате поне веднъж или два пъти седмично.
 

10. Ще бъдете по-щастливи!

 
Всички тези неща заедно водят до по-пълноценен и по-щастлив живот за вас. Всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че сте си създали навик да тренирате всеки ден, а ендорфините ще се погрижат за останалото. Ако нямате време за пълноценна тренировка, насрочете кратка, но интензивна и животът ще ви намери по-щастливи.

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

10 ПРИЧИНИ ЗАЩО Е ДОБРЕ ДА ПРАВИМ ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: