6 начина да поддържате кожата си винаги млада

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
altВинаги младата кожа е общочовешко желание, което може да бъде постигнато чрез използване на правилните продукти против стареене и предприемане на мерки за предотвратяване и прикриване на първите признаци на стареене.

Фините линии, бръчките и петната по кожата са основните показатели за стареене, с които може да се преборите с внимателен и последователен ритуал за грижа за кожата.

Съвети за поддържане на младостта на кожата

След 30-годишна възраст незащитеното излагане на слънце и недостатъчната хидратация на кожата започват да се отразяват на външния ви вид. Производството на колаген намалява поради естествения процес на стареене, а мъртвите кожни клетки не се заместват толкова ефективно с нови, здрави. Тук се появява нуждата от ефективни процедури против стареене, които могат да обърнат или намалят признаците на стареене на кожната тъкан.
 
Простото нанасяне на скъп крем не е достатъчно, за да се възстанови младежкият и свеж вид на кожата. Това може да се постигне само чрез редовно спазване на цялостен план за грижа за кожата.

1. Предотвратяване на признаците на стареене с пълна защита

Превенцията, а не лечението, винаги е най-доброто решение. Поради тази причина е важно възможно най-скоро да започнете ритуал за защита на кожата от агресивните външни фактори, които я лишават от еластичност, стегнатост и равномерност.
 
Ултравиолетовите лъчи са най-големите врагове на кожата. Ето защо дерматолозите препоръчват ежедневната употреба на крем със SPF поне 30 всеки път, когато излизате навън.
 
В горещите дни задължителни аксесоари за правилна защита на кожата са широкопола шапка, слънчеви очила и свободни дрехи, които покриват възможно най-много кожата.
Част от превантивния ритуал е и ежедневното овлажняване на кожата с крем, адаптиран към нейния тип, сутрин и вечер. Почистването на лицето, дори при липса на грим, е задължително, за да се отстранят замърсяванията, които блокират и замърсяват порите на кожата.

alt2. Нанасяне на кремове с витамин А

За грижата за зрялата кожа се препоръчва антиейджинг козметика на основата на витамин А, която има способността да намалява бръчките и да възвръща младежкия вид на кожата. Витамин А и неговите производни участват в производството на колаген - сложен протеин, който предотвратява образуването и развитието на бръчки и кожни дефекти.

3. Третиране на кожни петна

Кожните петна, типични признаци на стареене на кожната тъкан, обикновено причинени от излагане на слънце, могат да бъдат третирани с депигментиращи кремове, съдържащи хидрохинон. Това вещество спомага за инхибиране на ензим, който пряко участва в синтеза на кожен пигмент.

4. Подобряване на стегнатостта на кожата

Ако кожата ви е загубила своята стегнатост, можете да решите този проблем, като редовно използвате кремове против бръчки с пентапептиди. Доказано е, че тези специални формули против стареене ефективно стимулират производството на колаген и еластин, като спомагат за възстановяването на еластичната структура на дермата, увредена от стареенето и слънчевата радиация.

alt5. Редовно ексфолиране

Дерматолозите твърдят, че ексфолирането на кожата е важно условие за поддържане на младежкия ѝ вид. Съществуват много начини за отстраняване на слоя мъртви кожни клетки от повърхността на кожната тъкан и тези процедури помагат за увеличаване на твърдостта и намаляване на грозната поява на фини линии и бръчки.
 
Когато ексфолирате външния слой на кожата, улеснявате и пълното усвояване на кремове, серуми и други продукти, които прилагате за почистване, тонизиране и овлажняване, казват специалистите. За да направите това, можете да се обърнете към:
 
 
- Химически пилинг. По време на процедурата специалистът прилага химическо вещество, което предизвиква пилинг и ексфолиация на кожата. Зоната се регенерира и израства нова, по-гладка кожа с по-малко бръчки. Техниката действа основно върху епидермиса, най-горния слой на кожата, затова не се счита за агресивен метод.
 
- Лазерна терапия (лазерен рисърфисинг). Тази процедура премахва остарелите и дезорганизирани кожни клетки и стимулира възстановяването на колагена и кератиноцитите. Този вид терапия третира статични и динамични бръчки, пигментни промени (лунички, слънчеви петна по лицето, шията, раменете, ръцете и т.н.), белези и кожни гънки (причинени от отслабване на съпротивителната структура на кожата).

- Микродермабразио. Тази процедура за ексфолиране и подмладяване съчетава микрокристално абразио и изсмукване за отстраняване на слоя мъртви клетки. Тя подобрява или премахва повърхностни кожни проблеми като фини линии, матова кожа, кафяви петна или акне. Повечето пациенти извършват микродермабразио веднъж седмично в продължение на 4 до 12 седмици. Старческите петна и фините линии могат да бъдат премахнати, което води до омекотяване на кожата и подобряване на външния ѝ вид.

- PRP (терапия за регенерация на кожата с плазма). Процедурата включва вземане и концентриране на растежни фактори от собствената ви кръв, обработката им и повторното им инжектиране в кожната тъкан, за да се стимулират процесите на клетъчно възстановяване и дългосрочен синтез на неоколаген. Тази процедура се използва главно за подмладяване на кожата на лицето, шията, деколтето и ръцете.

alt6. Приемане на здравословни навици

Освен чрез спазването на внимателен ритуал за грижа за кожата, младостта на кожната тъкан се поддържа и чрез подходящ хранителен режим (избягване на рафинираната захар и простите въглехидрати в частност), достатъчна и правилна почивка (спането по гръб ще ви помогне да избегнете бръчките, причинени от продължителния натиск, упражняван от чаршафите върху кожата на лицето) и пиене на достатъчно вода всеки ден.

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

6 начина да поддържате кожата си винаги млада - 1.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: