Тест за бременност ... не бе, за ГАЗ на България!

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

бременност бебеИсторията с газта най-добре могат да разберат и изтраят жените. Въпреки това, ако сте под 18 години ви моля да натиснете хиксчето горе в дясно, неудобно ми е да ви говоря такива неща в тази крехка възраст.

Никакви феминистки подбуди не ме карат да кажа, че жените по-добре схващат нещата. Няма да намесвам и устройството на мозъка на мъжете и жените. Но няма как да не отчета, че тази работа „Ще дойде – няма да дойде” съвсем прилича на проблемите с месечния цикъл при жената.

Колко време се надяваме за тази пуста газ „Ей сега ще дойде! Ааа не било днес. Утре ще потече!”? Чакаме и се ослушваме, а нещо ни терзае отвътре.

Мъжете не издържат на това напрежение, нямат тренинга на позитивното очакване. Но жените, минали не веднъж през фазите на притеснение, уплаха, надежда, приемане и отдаване на подобна ситуация са вече „калени бойци” и спокойно чакат. Какво означава това? Когато на една дама цикълът й закъснее, първо се притеснява дали всичко е наред. С напредване на времето се стресва, че нещата може да имат последствия, но продължава да се надява, че и този път ще се размине. След това започва приемането, че може да си бременна и да се търсят положителните страни на ситуацията и накрая се примиряваш, че чак почваш да се радваш.

В контекста на тези мисли нека приемем, че на България /дори името е в женски род/ в момента й закъснява цикъла /т.е. газта/. Потърсила е специалисти /кого ли не се опитахме да накараме да помага/, но нещата не се оправят и това е – само надежди се дават. Както всяка разумна дама и България прати пратеник при „таткото” в лицето на Русия и от господин Станишев се върна с повече оптимизъм, отколкото с крайни дела. Поговорихме и с „по-голямата кака” в лицето на Гърция и тя започна да се чуди как да помага. Но за България ситуацията все още е „Не ми е дошло!”

Та си мисля, че след такова закъснение е време да почнем да приемаме „бремеността” на държавицата ни. Какво ще се „роди” от цялата тази работа за сега е неизвестно. Но трябва оптимистично да се мисли – за добро ще е всичко. Все пак няма да е зле един тест за бременност да се направи, така де – за газ. Но какъв ще е той май нямам идея, но сигурно и за това си има специалисти.

Силва Коен

 


 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Тест за бременност ... не бе, за ГАЗ на България! - 2.3 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: