6 лесни трика, за да се отървете бързо от тъмните кръгове

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
 altНачинът на живот и всичко, което той включва - диета, ежедневни дейности, хидратация, сън, грижа, пушене и консумация на алкохол - всичко това оказва влияние върху появата на тъмни кръгове под очите. В средносрочен и дългосрочен план можете да направите промени, за да ги избледнеете, но в повечето случаи трябва да направите така, че да изчезнат възможно най-бързо, особено когато се подготвяте да присъствате на събитие.
 
Искате да изглеждате възможно най-свежи, отпочинали и младежки, а тъмните кръгове не се вписват добре в тази идея. Напротив, имате нужда от бързи решения за борба с жълто-кафявия цвят, причинен от излишния меланин, или с тъмнокафявия цвят, причинен от силното кръвоснабдяване, което се появява под изтънялата кожа, загубила своята твърдост и консистенция. Искате да кажете сбогом на тъмните кръгове! за минути.

Ето 6 естествени начина да се отървете бързо от тъмните кръгове:

alt1. Студена лъжица - може би вече знаете за този метод за премахване на тъмните кръгове от майка си. Поставете една или две лъжици във фризера за 10-15 минути, след това ги извадете и ги залепете със заоблената страна към областта на кръговете. Дръжте я за около 5 минути или докато се затопли. С две лъжици ще можете да направите "операцията" едновременно, и за двете страни.

2. Студени резени краставица или картофи. Докато сме в кухненския бокс, можем да нарежем няколко резена студена краставица или картоф, които преди това са престояли в хладилника. Поставете студените резени върху лицето си и задръжте за 5 минути или толкова дълго, колкото можете да издържите. Кръговете ще избледнеят или ще изчезнат напълно.
 
3. Кубчета лед. Ледът е решение, което определено ще ви помогне да се отървете от тъмните кръгове. Докато студените лъжици или зеленчукови резени се затоплят след известно време, с леда имате предимството да поддържате ниска температура. Внимавайте да не прилагате кубчетата лед директно върху кожата, а да ги увиете в торбичка или кърпа, тъй като кожата около очите е много чувствителна. Можете да получите още повече, ако използвате концентрирани кубчета лед от черен чай. Черният чай съдържа кофеин и това ще окаже влияние върху кръвообращението в областта на очите.
 
alt4. Торбичките със зелен чай, накиснати във вода и държани през нощта в хладилника, са друг вариант за премахване на тъмните кръгове, така че да се радвате на свеж вид на очите си. Те ще имат ефекта на студените компреси, с предимството на антиоксидантния, изсветляващ ефект. Дръжте двете пакетчета влажни и студени върху зоните под очите си поне 10 минути, като главата ви трябва да лежи на възглавница, за да я разположите по-високо от останалата част на тялото.

5. Масажът има за цел да стимулира кръвообращението в зоната около очите и да помогне да се отървете от тъмните кръгове. Доколкото основната причина за тъмните кръгове под очите е начинът на живот, включващ недостатъчен сън, заседнал начин на живот, дехидратация и намален капацитет за окисляване, масажът възстановява механизма на клетъчния метаболизъм, който стимулира кръвообращението, междуклетъчния обмен и следователно регенерацията на клетките. Ефектът от масажа ще се прояви не само в избледняването на бръчките, но и в подмладения външен вид.
 
alt6. Кремове против подпухналост. Продуктите против подпухналост си остават много добър вариант за избавяне от тъмните кръгове. Включени в ежедневния ви ритуал за грижа за кожата, те не изискват допълнителни усилия и посвещаване на дълго време за нанасяне. При нанасянето на крема използвайте кръгови движения и нежно масажирайте зоната около очите, за да му помогнете да попие в кожата, където активните съставки ще започнат да действат. Изберете своя коректор, като внимателно проучите етикета, за да разберете какво съдържа.

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: