7 златни правила за здраве и дълголетие

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

alt Правило 1. Не чакайте, лекарите ще ви направят здрави!

Сега много хора погрешно вярват, че медицината може да излекува всичко. Това е опасно погрешно схващане. Основната задача на медицината е да поддържа живота ви в случай на опасност, да ви спаси с всички налични средства. Медицината обаче не е създадена, за да ви даде здраве, да не говорим за дълголетие. За да изградите потенциала си за дълъг и здравословен живот, трябва да натрупате енергия и да помогнете на тялото си да стане по-силно. Това е особено важно, когато възрастта ви е прехвърлила летвата на 40 години. Колкото по-възрастни ставате, толкова повече внимание трябва да му обръщате.
 

Правило 2. Пийте много чиста вода

Можем да живеем без храна в продължение на няколко месеца, но без вода човек умира за няколко дни. Всеки ден тялото ни губи много вода - когато човек се поти или ходи до тоалетна. Тази течност трябва да се попълва. Колко вода ни е необходима? Това ще доведе до усещане за жажда и до промяна на цвета на урината. Тя трябва да е светложълта. Не си внушавайте, че урината е масленожълта. Това подсказва, че сте изпили малко вода.
Много е важно течността да се получава като чиста вода. Напитки като чай, кафе, кола, бира съдържат захар или хранителни добавки, кофеин или алкохол. Те изтеглят водата от кръвта и клетките, сгъстяват кръвта и дехидратират организма.
 
Така че водата ни е необходима, за да поддържа кръвта течна и да преминава лесно през съдовете, така че бъбреците и черният дроб да могат ефективно да отстранят всички отрови в организма, които се натрупват там. Освен това водата е необходима, за да функционира имунната система, да предпазва от вируси и да предотвратява образуването на ракови клетки. Постепенно увеличавайте количеството на консумираната вода.
 

altПравило 3. Осигурете си системно здраве. Не можете да подобрите едното нещо, без да подобрите другото!

Представете си един автомобил. Ако в нея се скъса един възел, всички останали започват да изпадат. Също и в нашето тяло - всичко е балансирано и взаимосвързано. Например, ако кръвното налягане на човек се повиши, това се отразява на всички вътрешни органи, защото кръвта стига до всичко. Когато вземате хапчета за кръвно налягане, вие влошавате притока на кръв. Кръвното налягане спада, но вътрешните органи така или иначе страдат. Ето защо е невъзможно например да се излекува хронична бъбречна недостатъчност, без да се нормализира дейността на кръвоносните съдове. Почувствайте тялото си и открийте слабите му места. Съсредоточете се не върху болестите, а върху тях. В повечето случаи това е по-ефективно за всяко лечение.

Правило 4. Погрижете се за сърцето си - то е централният орган на вашето здраве!

Буквално всичко зависи от състоянието на сърцето и кръвоносните ви съдове. Кръвта изпълнява две важни функции. Тя доставя кислород и хранителни вещества до органите и извежда от тях преработените продукти, токсините и отровите. Когато кръвоносните съдове са лоши и сърцето отказва, това води до кислороден и друг глад на вътрешните органи. Освен това се нарушава елиминирането на вредните вещества. В резултат на това тъканите на вътрешните органи започват да се влошават, функциите им се губят. Всичко това е съпроводено с цяла плеяда от хронични вътрешни патологии. Ето защо е необходимо да се започне възстановяване на сърцето и кръвоносните съдове. Освен това с напредването на възрастта, поради нарастващите натоварвания, те буквално започват да работят до износване.


ЗАПОМНЕТЕ ЕДНА ПРОСТА ИСТИНА: НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕТЕ ЗДРАВИ, АКО СЪРЦЕТО ВИ НЕ ФУНКЦИОНИРА ПРАВИЛНО!

altПравило 5. Ходенето, а не активният спорт, е полезно за вашето здраве!

Повечето хора жестоко се заблуждават, като смятат спорта за полезен. Това далеч не е правилно. Вярно е, че спортът - това е нещо, което изтощава вътрешните ресурси. Всички наши тъкани и клетки имат свой собствен "резерв от съпротивителни сили", предназначен за определен брой цикли. Колкото по-активно спортува човек, толкова повече изразходва тези ресурси. В резултат на това спортистите не живеят дълго и обикновено увеличават броя на различните си травми над 50 години. Ако сте решили да се занимавате със спорт не заради кариерата или парите, а заради здравето, много грешите. Но да се движите все пак е важно и за най-добро за това се смята ходенето. Ходенето е добро, защото увеличава притока на кръв и започва обновяването на активните клетки. Но разходките не трябва да бъдат и изтощителни. Изчислявайте разстоянията така, че преминавайки ги, да сте на ръба на умората (но все още да не сте я преминали).


Правило 6. Слушайте тялото си. Ако тялото иска нещо, то се нуждае от него!

Например, ако тялото иска сол, дайте му я! Не се вслушвайте в съветите на онези, които казват, че трябва да ограничите приема на сол. Да, необходимо е да намалите броя ѝ в диетата си, но не можете да се принуждавате да страдате! Тялото не иска нищо без необходимост. Ако то иска, значи трябва да го направи. Същото важи за абсолютно всичко (с изключение на лошите навици). И често се случва така, че сутрин искате да прекарате повече време в леглото, обаче, не желаейки да си губите времето с това, мнозина стават и започват да правят нещо. Да, може и да имате повече време през деня, но животът в крайна сметка ще стане по-кратък. Трябва да се вслушвате в тялото си. То ви сигнализира не без причина. Не можете да го накарате да направи нещо насила. Ако нямате сили, оставете тялото си да си почине и да ги натрупа. Ако силата не се натрупва, трябва да разберете защо това се случва, може би има дупка в здравето ви, през която тази сила изтича.

altПравило 7. Не забравяйте да почистите съдовете.

Ако възрастта ви е над 50 години, тогава трябва да почиствате съдовете си на всеки 2 години. Без това всички останали мерки за опазване на здравето ще бъдат напразни! Седмото правило е най-важното, защото води до силен рестарт на целия организъм и увеличава здравните резерви. С помощта на прочистването можете да се възстановите дори през 60-те, 70-те и дори 80-те си години. Никога не е късно за това!

Мислете за съдовете си като за водопроводни тръби. Както водата тече през тях, така и кръвта преминава през съдовете. С течение на времето обаче всички тръби се запушват с ръжда и варовик. Същото нещо се случва и с кръвоносните съдове. Само те се замърсяват с холестерол, маса от кръвни съсиреци и калциеви отлагания. Основните предпоставки за това са вредните храни, но това се дължи най-вече на забавянето на обмяната на веществата, което се наблюдава при всеки човек с напредването на възрастта (ето защо проблемите, причинени от замърсени съдове, по правило се появяват след 50-годишна възраст).
В резултат на това цялата тази мръсотия се натрупва в съдовете, което води до намаляване на ефективния просвет. В резултат на това кръвта все по-трудно достига до органите. В отговор на това се повишава кръвното налягане на сърцето. Това от своя страна, първо, изтощава изключително много сърдечния мускул (защото сърцето трябва да работи по-усилено, поради което възникват почти всички сърдечни заболявания), и второ, автоматично води до повишаване на кръвното налягане. Това е хипертонията. По принцип, ако кръвното ви налягане е започнало да се повишава с напредването на възрастта, то това не се дължи на старостта, а на запушени кръвоносни съдове!

Ако искате да сте здрави и да живеете дълго, трябва да почиствате съдовете си поне веднъж на 2 години!

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: