Как да започнете да се упражнявате и да не се отказвате след няколко дни

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
alt Подобно на много други хора, вероятно и вие бихте желали да имате сили да спортувате редовно. За да постигнете това, се нуждаете от правилна нагласа и интелигентен подход. По-долу сме ви подготвили няколко съвета как да се заемете с редовен спорт:

Следващия понеделник със сигурност ще започна да тичам

Съвети за това как да започнете да спортувате
Откажете се от правилото "всичко или нищо". Не е нужно да се насилвате да правите скучни или особено болезнени дейности. Малко тренировки са по-добри от нищо. Малко ежедневна активност може да бъде много полезна за вашето психическо и емоционално здраве.

Бъдете нежни със себе си. Не се упреквайте за излишните килограми или за липсата на силен характер, тъй като това ще унищожи мотивацията ви. Вместо това гледайте на грешките си като на възможност да се учите и да израствате.

Не поставяйте високи изисквания към себе си. Осъзнайте, че не можете да се промените за една седмица. Прекалено големите очаквания водят единствено до разочарование. Опитайте се да не се обезсърчавате заради това, че все още не сте постигнали нищо или колко още работа трябва да свършите. Вместо да се фокусирате върху резултата, съсредоточете се върху процеса.

altКак да превърнем спорта в дълготраен навик

Науката ни показва, че има правилен начин да развием трайни навици. И за да превърнете спорта в един от тях, опитайте следното:
 
Започнете от лесно към по-трудно

Целта да тренирате по един час на ден, 5 пъти седмично, звучи чудесно. Но доколко е вероятно да я изпълните? Колкото по-голяма е целта в началото, толкова по-голяма е вероятността да не успеете да я постигнете, да се разочаровате и да се откажете. По-добре е да започнете с нещо просто, а след това постепенно да преминете към нещо по-сложно.
 
Тригерите ще ви помогнат да автоматизирате някои неща

Тригерите са просто напомняния. Това могат да бъдат: определено време от деня, място или сигнал, който предизвиква автоматична реакция да направите нещо. Например, след ден учене влизате в къщата и първото нещо, което виждате, е велосипедът ви, веднага се появява желанието да се разходите. Ето защо винаги трябва да оставяте велосипеда си на видно място.
altНаграждавайте се

Редовните физически упражнения носят много ползи, като например повече енергия, по-добър сън и подобрено общо благосъстояние. Но за съжаление тези неща не се отплащат веднага. Когато тепърва започвате тренировъчна програма, е важно по някакъв начин да се възнаградите за успешното приключване на тренировката. Например, като гледате любимия си телевизионен сериал или прекарвате време в любимите си видеоигри. Но най-важното е да правите това едва след като тренировката е приключила.
Изберете спорта, който ви прави щастливи и ви дава увереност в себе си. Ако тренировката ви кара да се чувствате некомфортно, има вероятност да не се придържате към нея. Вместо това изберете дейности, които отговарят на начина ви на живот, възможностите и предпочитанията ви.
 

Как да поддържате мотивацията си в дългосрочен план

Понякога имате нужда от вдъхновение. Прочетете някое списание за здраве и спорт или посетете спортен блог и се вдъхновете от снимките на активни хора. Понякога четенето и разглеждането на снимки на спортуващи хора може да ви помогне да продължите напред. Но ако се чувствате малко уморени от рутинните тренировки, тогава развихрете въображението си и добавете нещо ново. Например опитайте да слушате аудиокнига или да си пуснете филм по време на тренировка.

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: